Grožnje poslancem državnega zbora so v obravnavo prevzeli kriminalisti

(vir: Zajem zaslona)

V tem in preteklem tednu so policisti Policijske postaje Ljubljana Center obravnavali več ponižujočih ravnanj in groženj, ki so bile storjene na škodo številnih poslancev Državnega zbora RS.

Policija je zaradi navedenega izvedla več ukrepov za zaščito varovanih oseb in okrepila varovanje okolice državnega zbora ter njihovih zaposlenih.

Naknadno so ugotovili, da je bilo takih dejanj zoper poslance več, kot jih je bilo v začetku naznanjenih in prijavljenih. Številčnost kaže, da ni šlo za posamezne naključne izraze nezadovoljstva ljudi nad predstavniki zakonodajne oblasti.

Okoliščine kažejo, da se je poskušalo vplivati na njihovo izvajanje funkcije poslanca pri sprejemanju zakonov.

“Glede na družbeno nevarnost, intenziteto napadov, pritiskov in žaljivih ravnanj je primere v obravnavo prevzela kriminalistična policija. Policija spoštuje in varuje pravico do javnega izražanja mnenj, vendar pozivamo, da se to dela dostojno in s tem ne posega v pravice drugih,” so zapisali v Policiji.

Doslej je javno znano, da so nasilneži in različni aktivisti grozili, napadali, žalili ter pljuvali nekatere poslance iz vrst SDS, NSi, SMC in SNS.

M. D.