Groza v domu starejših občanov Trebnje

Pretresljiva zgodba prihaja iz doma starejših občanov v Trebnjem. Tam je dijakinja med opravljanjem počitniškega dela fizično obračunala s starejšo stanovalko, jo vlekla za nos in lase. S stanovalcem v invalidskem vozičku je posmehljivo plesala. Vse skupaj je snemala ter objavila na družbenem omrežju TikTok.

 

Direktorica doma je za portal N1 povedala, da se je vse skupaj začelo 1. septembra, ko so po elektronski pošti dobili več sporočil z grožnjami. “Šlo bi lahko za koordiniran pristop s ciljem izsiljevanja. Najprej smo prejeli sporočilo, da naši zaposleni v domu neprimerno ravnajo z oskrbovanci in da v primeru, da se v roku dveh ur ne odzovemo, bodo posnetke poslali novinarjem. Nato je sledilo naslednje sporočilo, kjer so rok za naš odziv skrajšali na uro in pol.” Kdo je bil pošiljatelj, v domu ne vedo.

Nato je pošiljatelj celo poklical vodjo zdravstva in grožnje ponovil. “Vse skupaj se nam je zdelo zrelo za prijavo na policijo. Ko smo prijavo podali, smo praktično v isti minuti prejeli novo sporočilo z istega elektronskega naslova, preko katerega nam je oseba grozila, kaj si mislimo, kaj prijavljamo na policijo,” je povedala.

Iz posnetka je razvidno, da dijakinja starejšo gospo stisne za nos in jo vpraša: “Kaj je?”, oskrbovanka pa od bolečine zakriči.

Dijakinja nato večkrat zamahne proti njej, gospa pa se z rokami poskuša braniti. “A zdaj boš pa še tepla,” odgovori dijakinja in jo povleče za lase.

V drugem delu dijakinja snema sebe, kako pleše ob oskrbovancu, ki sedi na invalidskem vozičku. Med plesom sunkovito povleče za invalidski voziček, nato pa s prsti moškega drega po telesu. Oskrbovan se skuša braniti pred dijakinjo.

Zajem zaslona posnetka.

Dijakinja naj bi bila po prvih informacijah v domu na šolski praksi in naj ne bi imela več vstopa v dom.

A. V.