Golobovo izmikanje odgovorom o Gen-I

(vir: arhiv)

Robert Golob še vedno prikriva, zakaj je Gen-i v času njegovega vodenja kosovskemu diplomatu nakazal dva milijona evrov, zakaj kraje identitete v Romuniji ni naznanil policiji, kot je trdil, da bo, in zakaj je Gen-i v času njegovega vodenja takratni novinarki Necenzurirano Vesni Vuković, zdaj pa generalni sekretarki njegove stranke, nakazal 103.000 evrov.

Priložnost za odgovore na navedena tri vprašanja novinarja RTV Slovenija je imel na petkovi novinarski konferenci po seji izvršnega sveta stranke Gibanje Svoboda.

Že med zastavljanjem vprašanja je Vukovićeva Golobu namigovala, naj na to ne odgovori. “Ne boš odgovarjal,” mu je dejala, on pa je z roko nakazal, da ima vse pod nadzorom. V resnici pa je njegov tresoči se glas pokazal, da se je znašel v hudi stiski. Na to je opozoril strokovnjak Edvard Kadič.

Namesto odgovorov je novinarju Gašperju Petovarju z RTV Slovenija zabrusil, da podpira vse neodvisne novinarje in urednike na RTV Slovenija, ki še niso bili zamenjani in ki še skrbijo, da pride pred ljudi “poštena in neodvisna informacija”. Ti Golobu namreč ne postavljajo neprijetnih vprašanj. Dodal je, da je, žal, teh vedno manj. Hkrati pa je izvedel pritisk na Ustavno sodišče RS, naj vendarle čim prej odloči o “njegovem” zakonu o RTV, kjer bi lahko za lastne koristi izvajal kadrovske čistke.

Ocenil je še, da so ljudje njegovo čistko vrha RTV Slovenija na referendumu podprli s plebiscitarno večino, kar seveda ni res. Na plebiscitu o samostojni Sloveniji je odločitev o samostojni Sloveniji podprlo 88 odstotkov vseh volivcev in volivk. Na referendumu o RTVS pa je “Golobovo” rešitev podprlo le 26 odstotkov vseg volivcev in volivk. (vir)

Spomnimo. Gen-i je v času, ko ga je vodil Golob, prek svojih podružnic na Balkanu Martinu Berishaju, veleposlaniku Kosova na Hrvaškem, nakazal najmanj dva milijona evrov, ki so nato poniknili neznano kam. Neuradno naj bi Gen-I z njimi financiral volilno kampanjo zdajšnjega kosovskega premierja, del denarja pa je bil prenesen tudi v Slovenijo. Na Kosovu o tem poteka več preiskav.

Prav tako je v času volilne kampanje prišlo na dan, da ima Golob v Romuniji odprt račun, čeprav je prej javno zatrjeval, da v tujini nima računov. Ko je bil soočen s tem podatkom, je zagotovil, da je račun na njegovo ime odprl nekdo drug in tako zlorabil njegovo identiteto ter da bo zato na romunsko policijo podal kazensko ovadbo. A tega ni naredil.

Vseh omenjenih afer Golob do zdaj v javnosti ni pojasnil, konkretnim odgovorom na ta vprašanja se izogiba še naprej.

Zapis v časniku Večer, 10. marec 2023:

A. M.