Golobovi za vojno proti zdravnikom najeli zunanjo agencijo, plačujejo po 135 evrov na uro

Tako zapravljajo davkoplačevalski denar. (vir: pixabay.com)

Vladajoča koalicija (Svoboda, SD in Levica) je najela celo zunanjo oglaševalsko agencijo (PR), da se gredo vojno proti zdravnikom. V vladi odklanjajo dogovor z zdravniki oz. njihovim sindikatom Fides, odklonili so celo mediacijo, so pa to dovolili za pogajanja s tožilci in sodniki.

Iz javno objavljenega sporočila je razvidno, da so za področje “PR delovanja na področju zdravstva” najeli zasebno agencijo Propiar, strateško komuniciranje. Piarovce pa plačajo 10-krat več kot zdravnike.

Posamezni zdravniki to vladno dejanje ocenjujejo, da v vladi “očitno nimajo argumentov, z Golobovo aroganco pa samo izgubljajo”.

Znani prof. dr. Matej Lahovnik pa je ob objavi spodnjega poročila na omrežju X zapisal:

“Sramota, da ministrstvo za zdravje ob vseh PRovcih najema še zunanjo agencijo za komuniciranje in to za 135 evrov na uro. Če bi zdravnike plačevali po tej tarifi bi bila njihova mesečna bruto plača za redno delo 22.750 evrov in to brez dežurstev in nadur.”

Dodajmo. Zunanje izvajalce so izbrali na način brez javnega razpisa, kar jim omogoča zakonodaja, če je znesek naročila nižji od 40 tisoč evrov. V tem primeru so v vladi sklenili pogodbo za 39.960 evrov (brez DDV), zato naročilo javno ni bilo dostopno. Koliko aneksov (dodatkov) bodo k temu znesku sklenili, pa je že druga zgodba.

M. D.