Golobovi denar za pluralizacijo medijev brezsramno delili svojim medijem

Smetarsko-medijski tajkun Martin Odlazek (vir: arhiv)

Ministrstvo za kulturo je letošnji denar iz medijskega sklada, namenjenega pluralizaciji medijev, razdelilo predvsem svojim, provladno usmerjenim medijem. Najvč denarja je dobil medijski tajkun, ki je blizu levici, Martin Odlazek, poroča Požareport.

 

Odlazek, ki z različnimi obvodi protimonopolne zakonodaje obvladuje okoli 90 različnih medijev, je na razpisu ministrstva, ki ga vodi koordinatorja Levice Asta Vrečko, dobil kar 730.000. Slednje po poročanju portala ni presenetljivo, glede na dejstvo, da se pri Odlazku znova zaposluje Vesna Vuković, do nedavnega generalna sekretarka Svobode, in da je eden njegovih direktorjev Tomaž Vesel (Salomon, Dolenjski list), kandidat Svobode za novega slovenskega evropskega komisarja.

Spisek Odlazkovih medijev, ki so prejeli denar. Vir: Požareport.

Media Partner Agencija, tiskovna agencija, d. o. o., ki izdaja provladni portal Necenzurirano, katerega odgovorni urednik je Primož Cirman, mož direktorice vladnega Urada za komuniciranje Petre Cirman Bezjak, je na razpisu dobila 26.000 evrov.

Odlazkov Radio Robin, ki ga vodi Martina Arčon, žena podpredsednika vlade, ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu ter podpredsednika Gibanja Svoboda Mateja Arčona, je na razpisu prejel 74.000 evrov.

Mladina, (ne)uradno glasilo Levice, Dnevnik in Delo so prejeli po 36.000 evrov.

Portal Pod črto, ki je po pisanju Požarja neposredno povezan z Lenartom J. Kućičem, uradnikom ministrstva za kulturo in medijskim svetovalcem iz kabineta ministrice Aste Vrečko, je prejel 34.200 evrov.

Prvič so javni denar podelili tudi kar zasebniku. Prejela ga je Maja Čakarić (Pisanje in podobno ustvarjanje, s. p.) iz portala Oštro.

Celoten spisek prejemnikov.

A. V.