Golobič naroča medijem: Ustvarjajte vtis, da imamo 43 glasov

Gregor Golobič v družbi svojih. (arhiv)

Besedilo nezaupnice, ki je sinoči zaokrožilo v javnosti, so danes analizirali tudi na portalu pozareport.si in zapisali, da Karl Erjavec skupaj s koalicijo KUL trenutno še vedno vedri pri (samo) 38 do 40 glasovih poslanec.

Projekt KUL pa ostaja pri življenju zgolj zato, ker mu umetno dihanje dajejo večinski mediji, zlasti POP TV. Zato je Gregor Golobič dobesedno naročil medijem, naj ustvarjajo vtis, da imajo 46 glasov. Češ, če jim imamo 43, jih bomo s pritiski dobili še tri.

Glasovanje, če bo do vložitve nezaupnice proti vladi res prišlo (to namreč napovedujejo že od 24. aprila lani), bo sicer tajno. Zato na portalu navajajo, da “sploh ni nujno slabo, ravno nasprotno, dobro za vse, saj se bodo tako ‘vsi prešteli'”.

Nasploh pa besedilo predloga novinar in urednik Bojan Požar ocenjuje kot iz leta 1948.

Velika težava za Karla Erjavca pa je njegov osebni status, saj sploh ni poslanec, velika neznanka so tudi poslanci stranke DeSUS. Preveč drezati pa si ne upajo niti v Franca Kramarja, poslanca Stranke Alenke Bratušek (SAB), ki je bil pred časom že tik pred prestopom v DeSUS. Kramar je sicer zelo bolan, odstopiti kot poslanec pa ne želi, saj bi s tem Alenki Bratušek, ki tako kot Erjavec ni bila izvoljena v državni zbor, omogočil, da postane nadomestna poslanka.

Kdor je včeraj prebral predlog nezaupnice, pa je lahko ugotovil, da bi bila vodilna v tej godlji Stranka Marjana Šarca (LMŠ), želijo si enako stanje kot je bilo pred januarjem 2020, ko je Šarec v vlogi predsednika vlade priznal svojo nesposobnost in vrgel puško v koruzo.

Želijo si torej le oblast za vsako ceno. Ali, kot je v pogovoru z opozicijo na TV Slovenija nedavno povedala Tanja Fajon, predsedujoča stranki SD: “Dogovorili smo se, da lastne interese postavimo pred interese države.”

Nadaljevali bi torej tam, kjer so končali, le mandatar bi bil t. i. teflonski Erjavec. Vendar pa Erjavca noben analitik ne vidi na čelu slovenske vlade.

Včeraj smo poročali, da je še vedno nezaposlen in prejema nadomestilo kot nekdanji minister v Šarčevi vladi v višini dobrih 4500 evrov. Na zadnjih volitvah je prejel vsega 394 glasov, kar pomeni, da nima nobenega zaupanja državljanov. Za primerjavo. Janez Janša je prejel več kot 7000 glasov. Poleg tega Erjavec ne govori nobenega tujega jezika. Angleščine sploh ne, njegova francoščina pa je poulična, kot je to nedavno v oddaji Faktor na TV3 dejala Lucija Ušaj Šikovec.

Še pojasnilo. Zakaj Golobič? Novomeščan Gregor Golobič je vodja vse te zmešnjave.

Dodajmo še, da je v javnost prišel osnutek Računskega sodišča RS o reviziji nabav medicinske zaščitne opreme v času epidemije. V poročilu ni posebej izpostavljen nihče. Nasprotno. Obremenjuje celo Marjana Šarca in prejšnjo vlado.

Napovedi, da bo poročilo močno obremenilo ministra Zdravka Počivalška in uničilo stranko SMC, je bil tako le blef koalicije KUL in njenih botrov.

Vir: pozareport.si

Predlog nezaupnice lahko preberete tukaj

J. M.