Objavljamo predlog nezaupnice vladi

(fotomontaža)

Nekateri mediji so že pridobili predlog nezaupnice proti vladi in predlog za izvolitev Karla Erjavca, ki ga namerava vložiti Koalicija ustavnega loka (KUL). Dokument še ni podpisan, je pa kot prvopodpisani naveden vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović. 

Erjavec sicer govori, da ima zagotovljenih 43 podpisov poslank in poslancev, Planet TV pa je objavil, da ima realno zagotovljenih zgolj 41 podpisov. Za uspešnost bi jih potrebovali 46.

Predlog nezaupnice lahko v celoti preberete tukaj. Besedilo objavljamo tudi ob koncu prispevka.

Največ pozornosti v predlogu je namenjenih Erjavcu, nezaupnica vsebuje tudi njegov življenjepis, ki ga predlagajo za novega predsednika vlade, v katerem pa niso zapisali, da na zadnjih parlamentarnih volitvah sploh ni bil izvoljen za poslanca (prejel je manj kot 400 glasov).

Manjka tudi podatek, da Erjavec še vedno prejema nadomestilo po prenehanju ministrske funkcije. Na portalu Siol.net so ob tem zapisali, da je Karl Erjavec prejšnji mesec prejel 4274 evrov bruto nadomestila. Domnevno zato, ker je nezaposljiv.

V predlogu nezaupnice so med drugim zapisali tri razloge, zakaj bi bilo po njihovem mnenju treba razrešiti predsednika vlade Janeza Janšo.

Predlog v celoti, ob koncu je seznam poslancev, od katerih pričakujejo podpise:

M. D.