Golob podkupuje tožilce in sodnike?

(vir: pixabay.com)

Znano je, da policija zoper predsednika vlade in stranke Gibanje Svoboda Robert Goloba vodi predkazenski postopek, povezano z balkanskimi posli Gen-I. Preiskavo usmerja državno tožilstvo.

Golob si je sicer ves čas prizadeval za zamenjavo v policiji, vendar smo že konec decembra poročali, da bo preiskavo težko ustavil, četudi zamenja pol policije.

Več o tem lahko preberete na povezavi 

Zdaj je šel še korak dlje. Včeraj se je pojavil na občnem zboru Slovenskega sodniškega društva in napovedal, da bo vsak zaposleni funkcionar v pravosodju (sodniki in tožilci) že s 1. januarjem 2023 prejel dodatek k plači v nominalni višini 600 evrov bruto.

Bojan Požar je na Twitterju ob tej novici zapisal: “Samo v Sloveniji: tožilci preiskujejo Goloba (Gen-I), taisti Golob pa jim obljublja povišico.”

Dejstvo je sicer, da Golob za to svojo ‘dobrotljivost’ nima zakonske podlage. In ne samo to, gre tudi za rušenje plačnih razmerij v javnem sektorju, na kar je med drugim opozoril tudi nekdanji minister Žiga Turk in zapisal: ‘Prepričan sem, da bi še kdo imel 600 evrov zraven, ali pa 1000 evrov.’

Lov na plače v javnem sektorju je tako odprt. Del tega so med drugim tudi zaposleni v policiji, slovenski vojski, zdravstvu, socialnem varstvu, učitelji, vzgojitelji in nenazadnje tudi novinarji na javni RTV Slovenija.

Seveda vsega tega Golob ne bo plačal iz svojega žepa. Za svoje interese obljublja in deli denar iz državnega proračuna, ta pa se polni z davki in prispevki gospodarstva in državljanov, pa tudi z zadolževanjem države. Samo letos je državo že zadolžil za 1,5 milijarde evrov, po obrestni meri 3,6%, kar je bilo dražje, kot je posojila najela npr. Srbija.

Že večkrat smo tudi opozorili, da so Golobu upokojenci “deveta skrb”. Na njih vztrajno “pozablja”.

M. D.