Golob hčerko umaknil z direktorskega mesta

Nova stanovanjska stavba ob cerkvi v ljubljanskem Trnovem, kjer po novem prebiva Robert Golob, v stanovanju je registrirana tudi podružnica Golobovega elektro podjetja. (vir: Zajem zaslona, Planet18)

Novi direktor elektro podjetja Star Solar, ki je v 100-odstotni lasti Roberta Goloba, predsednika vlade, je Miran Klanjšček, je razvidno iz podatkov Ajpesa.

Od julija lani je bila direktorica Golobovega elektro podjetja, komaj polnoletna hčerka Luna, ki se je že v času direktorovanja (novembra lani) proslavila z dvigom sredincev proti Novi Sloveniji (NSi). No, predvsem po tem jo je spoznala javnost.

Iz evidenc Ajpesa je razvidno, da je Klanjšček doma iz Kromberka pri Novi Gorici. To je tudi kraja, kjer ima Robert Golob v družinski hiši še vedno vpisano stalno prebivališče (Pod Škabrijelom).

Iz evidence Gvin.com pa je razvidno, da je bil Miran Klanjšček ustanovitelj podjetja Trine, d. o. o., s 13. junijem 2023 je izstopil kot direktor v tem podjetju. Še vedno pa je solastnik. Podjetje Trine je registrirano za turistične in zabaviščne storitve, sedež ima v kraju Neblo (občina Dobrovo v Brdih). Podjetje Trine je doslej prejelo 1,67 milijona evrov davkoplačevalskega denarja, je razvidno iz evidence Erar. Golobov Star Solar je doslej prejel nekaj manj kot 2,15 milijona evrov (od Borzena, organizatorja trga z električno energijo).

Star Solar ima še vedno sedež v Delpinovi ulici v Novi Gorici, poslovno enoto pa v Korunovi ulici v Ljubljani (poleg cerkve v Trnovem), kjer po novem prebiva tudi Golob. Star Solar ima še vedno tudi dva bančna računa: enega v Sloveniji in enega v Italiji. Letni dobiček podjetja je okoli 100 tisoč evrov.

V stranki Gibanje Svoboda je tudi poslanka Mirjam Bon Klanjšček (pred tem članica SAB), doma na istem naslovu kot Miran Klanjšček (Pri hrastu, Kromberk). Podatki kažejo, da gre očitno za zanimive politične in tudi družinske povezave. Bon Klanjščkova pa je pred lanskimi volitvami Goloba javno zelo hvalila.

Vir: Ajpes

Nadaljevanje: Prejeli smo: “Novi direktor elektro podjetja stric Golobove soproge” 

Luna Golob pred plakatom NSi. (vir: Instagram)

Viri: Ajpes, Gvin.com, drugo

M. D.