Golob bi odstopil, starleta ne dovoli

Robert Golob in Tina Gaber (vir: arhiv)

Razočaranje nad Robertom Golobom je strahotno tako med volivci kot levičarsko in levosredinsko družbeno elito. Portal pozareport.si pa je včeraj objavil, da naj bi Golob razmišljal o tem, da bi vse pustil, nehal, odstopil in odšel. Užaljen, ker ljudje ne razumejo njegovega genija, njegove genialnosti.

Vendar Golobu starleta Tina Gaber odstopa ne dovoli. Slednja naj bi bila tudi njegov fokus.

Požar navaja tri primere, ki kažejo na njun odnos. Spomnimo. Golob je še vedno poročen z Jano Nemec Golob, s katero imata tri otroke. Pred volitvami je na njo prepisal celotno premoženje (očitno zaradi Gen-I in s tem povezanih kriminalističnih preiskav), vendar ima ta omejitev razpolaganja z njim. Brez Golobovega privoljenja Jana Nemec Golob s premoženjem ne sme narediti ničesar.

Med tremi primeri, ki jih navaja Požar, izstopa, da je Golob starleti omogočil varovanje, tri gospode v temnem, ki jo prevažajo v “blindiranem” terencu.

Nadalje sta se Golob in starleta nekaj dni po valentinovem kazala sredi trgovine Müller v ljubljanskem BTC. Kar tri četrt ure sta izbirala lak za lase.

Tretji primer pa je dogodek 21. februarja. Golob je eno uro zamujal na sejo državnega zbora, čakali so ga, da je za notranjega ministra predlagal Boštjana Poklukarja. Namesto ob 9. je prišel po 10. uri, bil tam 5 minut in nato še pred Poklukarjevo zaprisego odšel. Zamujal je, ker naj bi bil s Tino Gaber.

Požar tudi navaja, da je bila Tina Gaber pred tem v zvezi z Milanom Stankovićem, lobistom iz Republike Srbske, bogatašem, ki živi tudi v Ljubljani, podjetje ima v Liechtensteinu. Gabrova in Stanković bi se morala poročiti 22. januarja 2020 na Brionih, vabila so bila že napisana, skupaj sta živela v Monte Carlu. Poroka je nato, domnevno zaradi epidemije covid-19, odpadla, par se je razšel. Ko pa je zdaj Stanković izvedel, da je Gabrova v zvezi z Golobom, je “pred frendi dejal: Bog mu pomagaj.”

Več o povezavah med Gabrovo in Stankovićem lahko preberete na povezavi: Afera Vitol

M. D.