Glavna nevarnost močni sunki vetra

(Vir: Blaž Šter, vremenoslovec, Twitter)

Čaka nas nestanovitno vreme s pogostimi plohami in nevihtami. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno. Plohe in nevihte se bodo postopno razširile nad vso Slovenijo, možna bodo krajevna neurja, navaja Agencija RS za okolje.

Vremenoslovec Blaž Šter je na Twitterju objavil fotografijo gibanja zračnih mas in zapisal:

Močne nevihte v okolici. Sploh tiste na meji med Francijo in Italijo. Ta sistem bo jutri zjutraj dosegel Slovenijo. Glavna nevarnost močni sunki vetra. Dogajajo se bo tudi jutri. Ob zmerni do veliki nestabilnosti ozračja in za julij presenetljivo močnem jugozahodnem vetru.”

Agencija za okolje še navaja, da bodo najnižje jutranje temperature od 16 do 22, najvišje dnevne od 23 do 28, na jugovzhodu ter na Primorskem do 32 °C.

Obeti: V petek bo na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo, drugod bo občasno nekaj kopaste oblačnosti.

V soboto in v nedeljo bo sončno in vroče.

Vremenska napoved: Hladna fronta je dosegla srednjo Evropo in prinaša nestabilno vreme tudi območju Alp. K nam od zahoda priteka topel in občasno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Delno jasno bo s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v krajih severno in zahodno od nas se bodo občasno pojavljale krajevne nevihte, ki bodo jutri čez dan zajele večino sosednjih pokrajin.

Napoved v sliki:

Vir: Arso

M. D.