Gasilcem bodo razdelili 140 kart za kopanje, tudi obiskovalcem bodo povrnili karte

Po požaru v Termalnem parku Aqualuna se življenje tam vrača v stare tirnice. Poškodovani prostori so počiščeni in pripravljeni na obnovo, kmalu bosta pričela obratovati tudi gostinska lokala pod prostorom, ki je gorel. V zahvalo gasilcem bodo Terme Olimia med gasilska društva razdelile 7000 evrov in 140 vstopnic za kopanje. Ob požaru je sicer nastalo za 300.000 evrov škode. 

 

Kot so sporočili iz družbe, je v sobotni intervenciji sodeloval devet gasilskih društev, eno pa je ostalo v pripravljenosti. Prvi so na kraj dogodka prispeli že šest minut po pozivu na intervencijsko številko. Brez pomoči več kot 80 gasilcev osebju ne bi uspelo poskrbeti za varno evakuacijo zaposlenih in obiskovalcev ter preprečiti nastanek še večje škode, so sporočili iz Term Olimia.

“Gasilci že večkrat v zadnjih letih dokazali, da so izjemno pomemben in nepogrešljiv del skupnosti, v zahvalo za njihovo požrtvovalnost jim bodo zato v podjetju namenili denarna sredstva in vstopnice za kopanje,” so zapisali.

V soboto, nekaj čez 17. uro, je v Termalnem parku Aqualuna zagorelo v skladišču enega izmed gostinskih lokalov. Uradni vzrok požara še ni potrjen, šlo pa naj bi za napako na električnem omrežju. Ob požaru je bilo na kopališču okoli 1500 obiskovalcev ter osebje termalnega parka, v požaru pa ni bil ogrožen ali poškodovan nihče. Že naslednji dan je Aqualuna obratovala nemoteno.

Vsem obiskovalcem, ki so v soboto v Aqualuni kupili vstopnice po 13. uri, bodo na podlagi predloženega računa podarili ustrezno število brezplačnih vstopnic za ponovni obisk. Na elektronski naslov [email protected] naj jim do 21. 7. pošljejo sliko računa, ki so ga prejeli ob nakupu vstopnic in svoj naslov, na katerega jim bodo poslali nove vstopnice.

A. V.