Fotografije ne lažejo!

(vir: Zajem zaslona)

“Rusko obrambno ministrstvo zagotavlja, da v Ukrajini cilja le vojaško infrastrukturo.” Tako so pred nekaj minutami navedbe ruskih vodilnih povzele svetovne tiskovne agencije.

Vendar pa je resnica drugačna.

O tem pričajo tudi posnetki in fotografije s svetovnega spleta. Ki niso lažni ali starejšega datuma, kot bi nas to morda radi prepričali tudi nekateri slovenski rusofili.

Dodajmo, da je slovenski zunanji minister dr. Anže Logar zjutraj sporočil, da je konvoj slovenske skupine diplomatskih uslužbencev in dveh predstavnikov Kabineta predsednika vlade zgodaj zjutraj uspešno prispel na ozemlje EU. Zahvala, vsem zvezam ter krizni celici. veleposlanik Mencin bo nadaljeval z izvajanjem svojih diplomatskih nalog kot veleposlanik Slovenije za Ukrajino.

Minister Logar je pozval tudi vseh pet častnih konzulov Ruske federacije v Sloveniji, da vrnejo konzularni naziv. Logar je še zapisal: “Odločitev mora biti samoumevna” in objavil posnetek ruskega napada na civilno prebivalstvo v Ukrajini.

Častni konzuli Ruske federacije v Sloveniji so: Igor Simčič, Matjaž Vuga, Andrej Borisovič Zubitskiy, Danilo Duraković in Dušan Černe.

Zajem zaslona.

Več o tem lahko spremljate tudi na povezavi: [IZ MINUTE V MINUTO]

M. D.