FIŠ: Krepitev sinergij in uspešnosti pridobivanja projektov z delavnico o finančnem načrtovanju v Obzorju Evropa

Vir: Fakulteta za informacijske študije, Novo mesto

V sredo, 29. maja 2024, so na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu gostili delavnico z naslovom “Finančno načrtovanje in izvajanje projektov v programu Obzorja Evropa”. Dogodek je bil namenjen poglobitvi razumevanja finančnih vidikov tega pomembnega evropskega programa za raziskave in inovacije. Vodja delavnice je bila mag. Darija Valančič, strokovnjakinja iz Direktorata za znanost.

 

Delavnica se je začela z nagovorom dekana Fakultete za informacijske študije (FIŠ) prof. dr. Mateja Makaroviča, ki je prisotnim predstavnikom različnih institucij predstavil razvojno-raziskovalno delo na FIŠ. Pri tem je poudaril, da je krepitev tega področja eden izmed strateških načrtov fakultete, njihov cilj pa je tudi utrjevanje številnih sinergij med deležniki tako na nacionalni kakor tudi na mednarodni ravni. Fakultete za informacijske študije je namreč pri pridobivanju projektov izjemno učinkovita, saj imajo skoraj 30 odstotno uspešnost pri prijavi na projekte.

V nadaljevanju je delavnico prevzela mag. Darija Valančič, ki je udeležencem dala neposredne odgovore in nasvete glede konkretnih primerov z njihove strani. Veliko priložnosti pa je bilo tudi za razpravo med vsemi sodelujočimi. Ti so na koncu dogodek ocenili kot zelo uspešen, saj jim je omogočil poglobljeno razumevanje finančnega načrtovanja v programu Obzorja Evropa ter jim ponudil priložnost za mreženje in krepitev sodelovanja med raziskovalci in strokovnjaki iz projektnih pisarn na lokalni in nacionalni ravni.
Udeleženci so izrazili zadovoljstvo tudi s samo organizacijo in vsebino delavnice, prav tako pa so izpostavili, da se že veselijo nadaljnjih sorodnih izobraževalnih dogodkov na temo evropskih projektov in financiranja. V ta namen se bo v jesenskem času izvedlo tudi nadaljevanje delavnice s še bolj poglobljeno vsebino.

“Predstavljena delavnica o finančnem načrtovanju v Obzorju Evropa je še en dokaz zavezanosti FIŠ k spodbujanju strokovnega razvoja in uspešnega upravljanja raziskovalnih projektov, kar je ključno za napredek in inovacije v slovenskem in širšem evropskem prostoru,” so sporočili s Fakultete za informacijske študije (FIŠ).

mag. Darija Valančič, strokovnjakinja iz Direktorata za znanost
mag. Darija Valančič (na levi) in dekan prof. dr. Matej Makarovič

Fakulteta na Ljubljanski cesti v Novem mestu

A. L.