Fajonovo spet skrbijo migranti

Na grškem otoku Lezbos so migranti požgali migrantski center in se s tem izognili karanteni, med njimi je veliko okuženih, v centru je bilo okrog 12.700 migrantov, ki so se razbežali.

Največji grški center za migrante Moria na otoku Lezbos je zjutraj zajel požar, pogorel je do tal, z njim vred tudi poslovni prostori in ambulante, migranti pa so se razbežali.

Več požarov naj bi izbruhnilo sicer že ponoči, v centru je bilo okrog 12.700 migrantov, žrtev pa naj ne bi bilo.

Novica je obšla svet, v Sloveniji se je na to nemudoma odzvala Tanja Fajon, ki se poteguje za izvolitev za predsednico stranke SD in je tako znana kot velika zagovornica odprtih meja in nezakonitih migrantov.

Na Twitterju je zapisala:

“Požar v 4x prenapolnjenem taborišču Moria je katastrofa, ki smo se je bali in nanjo opozarjali. Že tako nehumani pogoji za življenje so se sprevrgli v manj kot nič. Nov problem za EU, ki še vedno nima učinkovite skupne migracijske politike. Kako dolgo še?”

Nemudoma je dobila tudi odgovor: “Požar so podtaknili migranti, ki so se uprli karanteni.”

Slovenka, ki na Švedskem živi že več desetletij, pa je zapisala:

“Na Švedskem poročajo, da so kamp zažgali ilegalni migranti sami. Menda jih je bilo veliko covid pozitivnih in niso hoteli v karanteno.”

Dodala je še, da je “na Švedskem najmanj 40 družinskih, težko kriminalnih klanov, ki so prišli v Evropo izključno, da zganjajo kriminal. Del klana je v Nemčiji, del na Švedskem. To uvažajo levičarji. Kriminalce.”

Fajonova se – kot običajno, ko objavi tovrstne “modrosti” – ni več oglasila, odzivi na njen zapis pa so bili v veliki večini negativni do njene velike “skrbi za migrante”, eden od uporabnikov Twitterja je npr. zapisal:

“Nobene skupne migracijske politike razen trdnjave Evropa ne sme biti. Masovni ilegalci so dobrodošli le za islamski ekspanzionizem ter za tihotapce z ljudmi.”

To pa je video o dogajanjih ob požigu tega največjega migrantskega centra na otoku Lezbos, iz katerega je razvidno, da so center res zažgali migranti, kar je potrdil tudi pristojni grški minister.

C. R.