Evrovizija: Ana Soklič bo Slovenijo zastopala s pesmijo Amen

Ana Soklič (Zajem zaslona)

Pevka Ana Soklič bo Slovenijo na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije v Rotterdamu zastopala s pesmijo Aleluja (Amen). Skladbo je RTV Slovenija sinoči razkrila v oddaji Ema, za katero jo je Ana Soklič tudi premierno odpela. Pri produkciji je sodelovalo več kot 60 ljudi. Odzivi po sinočnji predstavitvi so izredno pozitivni.

Na velikem evrovizijskem odru jo bo prvič predstavila v prvem predizboru 18. maja, skladba je objavljena tudi na portalu YouTube. Poslušate jo lahko na povezavi: Ana Soklič – Amen 

Navdih za skladbo je življenje samo, je povedala Ana Soklič. Za glasbo je poskrbela skupaj z Žigo Pirnatom in Bojanom Simončičem, za besedilo pa skupaj s Pirnatom in ameriškim avtorjem več uspešnic Charliejem Masonom, ki je med drugim sodeloval z Miley Cirus in podpisal zmagovalno evrovizijsko skladbo iz leta 2014 Rise Like a Phoenix v izvedbi Conchite Wurst.

Pirnat je tudi producent in aranžer skladbe, ki je nastala tudi v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod njegovim vodstvom. Sodeloval je še spremljevalni zbor pod vodstvom Doriana Holleyja, ki je kot spremljevalni vokalist nastopal na vseh turnejah Michaela Jacksona.

Vokale za pesem so posneli v studiu EastWest Studios v Hollywoodu. Tonski mojster je bil Tony Maserati, znan po sodelovanju z glasbenimi imeni, kot so Lady Gaga, Ed Sheeran, Jennifer Lopez, Whitney Houston, David Bowie, so sporočili z RTV Slovenija.

Ema običajno predstavi 12 tekmovalcev z 12 pesmimi, strokovno žirijo in glasovanjem občinstva, letos pa so jo zaradi trenutnih razmer in lani odpadle Evrovizije, na kateri bi Ana Soklič nastopila s pesmijo Voda, zasnovali drugače.

Po navedbah izvršnega producenta Evrovizije 2021 Sietsea Bakkerja bodo tekmovanje za pesem Evrovizije izvedli v prilagojeni obliki, ker ga zaradi zahtevnih razmer, pandemije covid-19, tako po Evropi kot v svetu, ni mogoče izvesti pred 10 tisoč ljudmi v dvorani. Kljub temu bodo poskrbeli, da bo na istem odru v Rotterdamu nastopilo vseh 41 izvajalcev.

M. D.