Dr. Anže Logar vložil kandidaturo za predsednika države

Dr. Anže Logar (vir. Twitter)

Dr. Anže Logar je sporočil: “Kandidatura vložena. S 5000 podpisi, zbranih pa 13 manj kot 13.000. Hvala! Vsakemu ki je pomagal pri zbiranju podpisov in vsem, ki so svoj podpis oddali. Na terenu čutim odlične odzive, zato se začetka kampanje že veselim.”

Dr. Logar je kandidaturo na Državno volilno komisijo vložil danes ob 10. uri, neodvisnega predsedniškega kandidata je spremljala dr. Romana Jordan.

V izjavi za javnost je Logar povedal, da se bo s svojim volilnim programom zavzemal za oblikovanje spodbudnega gospodarskega okolja, vključevanje mladih, zeleno preobrazbo ter vprašanje varnosti in zunanje politike, pri čemer bo po njegovem potrebno sodelovanje celotne slovenske politike.

“Tudi če imamo svetovno nazorsko različne poglede, imamo zagotovo nekaj, kar nas povezuje, in v tem pogledu mislim, da moramo združiti ta pozitivna področja ter z velikimi koraki in samozavestno stopiti v jutrišnji dan, kjer bo Slovenija dihala s polnimi pljuči in uporabljala vse atribute, ki jih ima na voljo,” je še dejal.

Prvopodpisana pod njegovo kandidaturo Romana Jordan, sicer nekdanja evropska poslanka, pa je ob tem izrazila prepričanje, da je Logar prav takšen kandidat za predsednika republike, kot ga Slovenija potrebuje, sama pa da ga pozna kot “razmišljujočega človeka, ki je odprt do različnosti, je strpen in deluje povezovalno”.

Dr. Logar kandidira kot neodvisen kandidat, podpise je zbral v treh dneh, na svetu stranke ga je prejšnji teden podprla tudi Slovenska demokratska stranka. Za vložitev kandidature bi glede na zakon zadoščalo 5000 podpisov, zato je uvodoma tudi tako zapisal.

Vložitev kandidature s priloženimi skoraj 13.000 ustrezno potrjenimi in podpisanimi obrazci podpore volivk in volivcev je na Twitterju potrdila tudi Državna volilna komisija.

M. D.