Dolenjske Toplice: Otvoritev razstave akademske slikarke Nuše Smolič

Akademska slikarka Nuša Smolič (vir: osebni arhiv NS)

Drevi, ob 18. uri, bodo v Kulturno kongresnem centru (KKC) Dolenjske Toplice odprli razstavo akadamske slikarke Nuše Smolič, poimenovano Jasno-videnje.

Akademska slikarka Nuša Smolič je ob tem za portal Moja Dolenjska povedala:

Kakšen opus obsega razstava, ki jo boste odprli v Dolenjskih Toplicah?

Razstava z naslovom Jasno-videnje z otvoritvijo 9.12. ob 18. uri v KKC Dolenjske Toplice obsega 19 slikarskih del, mešanih tehnik na platnu, predvsem prevladuje tehnika akrila. Je pa razstava v Dolenjskih Toplicah že tretja po vrsti iz serije mojega celoletnega projekta, kjer je poglaviti namen, da se predstavljajo razstave, vsak mesec v drugem kraju. Tako sem projekt pričela z letošnjim oktobrom v Mariboru, z njim nadaljevala v Ljubljani v novembru in se tako sedaj z njim predstavljam v Dolenjskih Toplicah, vsaka od razstav je drugačna in si niso iste, vsaka od njih tvori svoj naslov in svoj koncept. Tako se po Dolenjskih Toplicah z novo razstavo odpravljam v Izolo v galerijo Salsaverde.

Kaj želite s tem sporočiti obiskovalcem?

Sporočilo razstave je, da če imaš jasen cilj, torej jasen pogled/videnje, je tako jasna pot in iz te jasnosti se gradijo stabilni, močni stebri za grajenje poti/ kreacij naprej v organski in dolgoročni razvoj.

Koliko časa bo razstava na ogled?

Razstava v Kulturno kongresnem centru (KKC) v Dolenjskih Toplicah bo na ogled do 6. januarja 2023 in si jo je mogoče ogledati vse dni v odpiralnem času KKC.

Ali bo vstopnina?

Ne, obisk razstave je brezplačen, šteje le odprto srce in posluh/dovoljevanje za umetnost.

Kdo je Nuša Smolič, prosimo za kratko predstavitev.

Nuša Smolič, rojena v Novem mestu, umetniško delujoča po Sloveniji in na mednarodnih tleh, po izobrazbi akademska slikarka, modna oblikovalka, delujoča kot umetniška coachinja, managerka umetnikov različnih smeri, organizatorica umetniških dogodkov, umetnica po duši, srcu, ki se je za svojo pot odločila že kot otrok in zasejala, da to ne bo samo hobi, ampak poklic.

Obožujem naravo in zgubljanja v njej, potovanja, sokreiranja z istomislečimi ljudmi, neizmerno pa me oplaja tudi glasba in so se iz tega rodili različni glasbeno-gibalni-vizualni performance projekti, izdelovanje scenografij v klubih itd.

Sicer pa preprosto človek, ki jo navdušuje vse, kar je v povezavi z naravnim, iskrenim, odprtim in izven okvirjev.

Foto: Nuša Smolič, osebni arhiv

Foto: Filip Fabjančič, osebni arhiv NS

A. L.