Dolenjska: V manj kot pol ure dve nesreči

Včeraj popoldne sta se na Dolenjskem zgodili dve prometni nesreči, obe v času nekaj pred 16. uro. V obeh primerih sta bila poškodovana voznika, ki so ju reševalci prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto, navzoči so bili tudi gasilci.

Ob 15.36 je na cesti Dolenjske Toplice – Bušinec, občina Dolenjske Toplice, osebno vozilo trčilo v drevo. V nesreči se je poškodoval voznik, ki so ga reševalci nujne medicinske pomoči iz Novega mesta oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Na kraju so bili tudi gasilci, in sicer iz GRC Novo mesto in PGD Dolenjske Toplice, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem,

Druga nesreča se je zgodila nekaj minut kasneje. Ob 15.58 je na cesti Ratež – Gumberk v občini Novo mesto osebno vozilo zapeljalo z vozišča in trčilo v drevo. Tudi tu se je poškodoval voznik, reševalci so ga oskrbeli na kraju nesreče in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili pomoč policistom ter pri oskrbi in prenosu v nesreči poškodovanega voznika.

M. D.