Dolenjci in Belokranjci: Ne zamudite roka za vpis otroka v vrtec!

(vir: pixabay.com)

V mesecu marcu v večini države potekajo vpisi otrok v vrtec. Podobno je tudi na Dolenjskem in v Beli krajini, medtem ko so imeli na Kočevskem vpis že v drugi polovici februarja. V novomeški občini so z vpisom začeli v četrtek, potekal pa bo do 17. marca. V Beli krajini se obdobje vpisa razlikuje od občine do občine. V črnomaljski vpis poteka od četrtka do 17. marca.

Na novomeški občini so za portal Moja Dolenjska povedali, da so bili v začetku šolskega leta 2015/16 in šolskega leta 2016/17 v vrtec sprejeti vsi otroci iz Mestne občine Novo mesto. Koliko vlog za vpis bodo vrtci prejeli letos in koliko mest bo na voljo, pa bo razvidno po zaključku rednega letnega vpisa.

Morebitno pomanjkanje prostora v občini, kot navajajo, rešujejo z odpiranjem novih oddelkov. “Predšolsko vzgojo izvajamo tudi v najemnih objektih, ki jih naknadno odpiramo v primeru dodatnih potreb po vključitvi otrok v vrtce”, so zapisali.

Kot navajajo, trenutno potekajo priprave na gradnjo novega vrtca v Bršljinu, ki bo dokončan še v letošnjem letu. Nov vrtec bo imel šest oddelkov, s čimer bo nadomestil štiri dosedanje oddelke in omogočil prostor za sprejem novih otrok. V naslednjih letih je predvidena tudi izgradnja novega vrtca pri Osnovni šoli Otočec.

Na črnomaljski in kočevski občini na vprašanja v zvezi s problematiko zasedenosti vrtec in sprejema otrok niso odgovorili.

V vrtec lahko starši vpišejo otroka, ki dopolni enajst mesecev, če starši ne uveljavljajo več pravice do starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela.

M. R.