Vlomilci na delu: 6 vlomov in tatvin, zasežena dva avtomobila

V Trebnjem povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola, v Metliki zasegli škodo fabio, v Dolenjskih Toplicah citroen xaro, vlamljali in kradli so v Stranski vasi, Črešnjicah, Črnomlju, Dobindolu (kar dvakrat) in Novem mestu.

Trebanjske policiste je 12. 1. občan obvestil o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi vijugal po vozišču. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je 41-letni voznik povzročil prometno nesrečo, saj je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v robnik. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegi vozil

Med kontrolo prometa v Metliki so policisti 12. 1. v jutranjih urah ustavili voznika osebnega avtomobila škoda fabia. Med postopkom so ugotovili, da 49-letni voznik vozi pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj se mu izvršuje ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Kršitelj med postopkom ni upošteval ukazov policistov in ni izročil ključev vozila, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so med kontrolo prometa v kraju Loke v petek ustavili voznika osebnega avtomobila citroen xara. 54-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,30 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V  Stranski vasi (s PU Novo mesto niso navedli ali pri Semiču ali Novem mestu) je 12. 1. popoldne nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zvočno  komponento. Lastniku je povzročil za okoli 1500 evrov škode.

Med 12. 1. in 13. 1. je v kraju Črešnjice (občina Novo mesto) neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Škode je za okoli 2000 evrov.

13. 1. popoldne sta v Črnomlju dva neznanca oškodovanki odtujila torbico z dokumenti vančno kartico in denarjem. Po tatvini sta osumljenca pobegnila.

V kraju Dobindol je 13. 1. pozno popoldne nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in lastnike oškodoval za 700 evrov.

V noči na 14. 5. je v Dobindolu neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil sef z zlatnino, dokumenti in ključi vozila. V času vloma so bili stanovalci odsotni, škode pa je za okoli 6000 evrov.

V noči na 15. 1. je na ulici Slavka Gruma v Novem mestu neznanec vlomil v lokal in odtujil okoli 600 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

C. R.