Delovna nesreča v Šentlovrencu s smrtnim izidom

V delovni nesreči, ki se je zgodila včeraj popoldne v naselju Dolnje Prapreče pri Šentlovrencu, v občini Trebnje, je umrl 34-letni makedonski delavec, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Po prvih ugotovitvah policije se je pri razdiranju opaža v kleti novogradnje stanovanjske hiše na delavca podrla stena podkletenega hodnika hiše z odprtino v betonski plošči in ga pokopala pod seboj. Hodnik velikosti 5,6 x 1,3 metra ter višine 5,5 metra so betonske plošče, opeka, pesek in zemljina zasuli do višine 3 metrov.

Gasilci PGD Trebnje in Šentlovrenc so razsvetljevali mesto nesreče, stabilizirali ostale stene objekta, s pomočjo orodja in gradbenega stroja odstranili nasuti material iz prostora ter izvlekli umrlega delavca in ga predali pristojni službi. Na mestu nesreče so bili prisotni reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje, policisti in ostale pristojne službe. Aktiviran je bil tudi Občinski štab civilne zaščite občine Trebnje.

Kriminalisti in policisti okoliščine še preiskujejo, ogleda kraja nesreče so se udeležili tudi preiskovalni sodnik, okrožna državna tožilka, pristojni inšpektor za delo in gradbeni inšpektor. Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo.

Kriminalisti in policisti bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili Okrožno državno tožilstvo Novo mesto.

C. R.