Daleč od običajnega upokojenca, streti ne more le enega

Milan Kučan na proslavi s protestniškim znakom (vir: Twitter)

Pozornim opazovalcem ne more uiti dejstvo, da se vsakič, ko se v javnosti pojavi Milan Kučan, nato nekaj zgodi in to pomeni napoved novih dogodkov na političnem parketu. Vse mu uspeva, edino Janez Janša je zanj pretrd oreh.

V zadnjem času spomnimo zgolj na dogodek, ko je Kučan ob sebi peljal (pre)veliko kolo in ga je eden od novinarjev “povsem naključno” vprašal za neko mnenje. Prejšnji teden se je pojavil tudi na osrednji državni proslavi, z značko kolesa na prsih, ne s slovenskim simbolom – zastavo.

Ko nekateri mediji opozarjajo na to, pa so številni, ki zatrjujejo, da Kučan kot nekdanji (bivši) predsednik države nima nobenih pristojnosti, saj da je upokojenec in podobno. Mnogi v to celo iskreno verjamejo.

Kakšna je dejanska Kučanova vloga, ki spet “pripravlja” novi obraz za prihodnje volitve, pa kaže tudi naslednji zapis, ki smo ga za vas izbrskali na svetovnem spletu.

Gre za čas vlade Boruta Pahorja v letih od 2008 do 2011. Za čas, ko je moral Pahor leta 2011 po diktatu odstopiti, Kučanovemu izbrancu Jankoviću pa nato ni uspelo sestaviti vlade, saj ni znal šteti do 46. Na površje je priplavala Alenka Bratušek, ki je po Kučanovemu obisku 1. maja 2014 prav tako morala oditi. Sledil je novi obraz, Miro Cerar. In nato spet novi, Marjan Šarec. Zdaj naj bi bil novi obraz multimilijonar Sandi Češko, član predsedstva SD in tesen Kučanov sodelavec v Forumu 21. Če se v naslednjih mesecih veliki mag ne bo premislil.

Kako to gre, preberite spodaj:

C. R.