Črnomelj: Župančičeva plaketa MPZ Samospev

Črnomaljski nagrajenci z županom (vir: Občina Črnomelj, foto: Jani Pavlin)

Mešani pevski zbor (MPZ) Samospev je ob počastitvi slovenskega kulturnega praznika v občini Črnomelj prejel Župančičevo plaketo, Boštjan Kavčič in KUD Zlata skledica pa Župančičevo diplomo. 

  • Mešani pevski zbor Samospev Črnomelj je Župančičevo plaketo prejel za 30-letnico delovanja in dragocen, izjemen prispevek k prepoznavnosti in kakovosti belokranjskega zborovskega petja in kulture.
  • Kipar Boštjan Kavčič je Župančičevo diplomo za leto 2023 prejel za izstopajoče uspehe na področju kiparstva in izjemen prispevek k prepoznavnosti Bele krajine.
  • KUD Zlata skledica je diplomo prejel za prepoznavno, uspešno, kakovostno in predano kulturno-umetniško ustvarjanje ter izjemno promocijo umetnosti kamišibaja in s tem tudi Bele krajine.

Prireditev so s kulturnim programom popestrili Mladinska vokalna skupina Vivace iz Glasbene šole Črnomelj, Glasbena skupina Anbot, Judita Ilenič Kopač, Peter Jud in Andrej Kunič.

Slavnostni govornik je bil antrolopolog Dan Podjed, zbrane je nagovoril tudi župan Andrej Kavšek. Prireditev je organizirala Območna izpostava JSKD Črnomelj, povezoval pa jo je Aleksander Riznič.

Vir: Občina Črnomelj

A. L.