Črnomelj: To ostaja za migranti, ko prečkajo mejo

Odvrženo na območju Vinice.

V Civilni iniciativi proti migrantskemu centru v Beli krajini zaznavajo, da se val ilegalnih prehodov državne meje povečuje, hkrati pa so uradna policijska poročila drugačna.

V Civilni iniciativi so zato včeraj popoldne občane prosili za pomoč, in sicer, naj jim sproti na zasebno sporočilo pošljejo kakšne koli podatke, fotografije in podobno. Pri tem so vsem pošiljateljem zagotovili anonimnost.

»Le na takšen način bomo lahko dokazali, da se Bela krajina sooča s težavami,« so zapisali v Civilni iniciativi in dodali, da bodo samo na takšen način s problematiko lahko seznanili tudi ostale prebivalce v Sloveniji. »Težav namreč ni moč reševati, če ni nihče seznanjen z njimi,« so navedli.

Kmalu po objavi pa so že prejeli prva obvestila občanov in občank, pa tudi več fotografij in celo videoposnetek dela policistov na meji s Hrvaško, ko zaznajo migrante, je prispel na njihov naslov.

V nadaljevanju objavljamo videoposnetek in v galeriji še nekaj fotografij, iz katerih je razvidno, kakšni odpadki ostanejo za migranti, ko nezakonito pridejo v Slovenijo. Odvrženi odpadki so iz območij Vinice, Črnomlja, Damlja in križišča Stari trg – Grič (nad Dobličami).

Ob križišču Stari trg – Grič (nad Dobličami).

Vir in foto: Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini –

Facebook: CIBelakrajina/

C. R.