Črnomelj: Ob prazniku podelili občinska priznanja

Občinski nagrajenci (vir: Občina Črnomelj)

V Kulturnem domu Črnomelj je sinoči potekala osrednja proslava ob občinskem prazniku, župan Andrej Kavšek pa je podelil tudi občinska priznanja in priznanja na področju športa.

Župan je uvodoma predstail delo v preteklem letu in izpostavil, da je občina lani veliko vložila v področje šolstva in izobraževanja (vrtec in osnovne šole v občini).

Plaketo Občine Črnomelj za leto 2022 je prejel Jože Pavlakovič za dolgoletno izjemno in predano delo v župniji Stari trg ob Kolpi ter za bogatenje kulturne, zgodovinske in verske dediščine v lokalnem okolju.

Diplome  Občine Črnomelj za leto 2022 so prejeli Jurij Špehar za dolgoletno prizadevno in uspešno delo na področju gasilstva in civilne zaščite, Adria Dom d. o. o.  za dosežene uspehe v letu 2022 in prispevek k razvoju gospodarstva v lokalnem okolju ter za inovativno, predano in uspešno delo ob 20. obletnici delovanja ter Skavti Steg Črnomelj 1 za izjemen doprinos k skavtski dejavnosti in vključenost v lokalno okolje ter za prizadevno, uspešno, skrbno in predano delo ob 30-letnici delovanja.

Priznanje športnik leta 2022 prejme Jakob Kavšek za osvojeni naslov svetovnega in evropskega prvaka ter ostale izjemne uspehe na mednarodnih tekmovanjih v show danceu, jazzu in modernu ter dosežene uspehe na državnih tekmovanjih v plesu. Priznanje za športnico leta 2022 prejme Loti Čufer za bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v Abu Dhabiju in dosežene uspehe na mednarodnih ter državnih tekmovanjih v ju-jitsu. Priznanje za športno ekipo leta 2022 prejme Košarkarska ekipa starejših deklic Osnovne šole Loka Črnomelj za osvojeno 3. mesto na državnem prvenstvu osnovnih šol v košarki za starejše deklice.

V kulturnem programu so nastopili Marko Simčič, Rok Babič, Katja Stariha, Folklorno društvo Šaltin iz Hvara, Klapa Galešnik iz Hvara in Folklorna skupina Dragatuš. Prireditev je organiziral ZIK Črnomelj, scenarij je napisala Nastasja Schweiger, povezoval pa jo je Tomaž Čurk.

V nadaljevanju v galeriji objavljamo fotografije s sinočnje slovesnosti (za povečanje kliknite na fotografijo):

Foto: Jani Pavlin (vir: Občina Črnomelj)

A. L.