Črnomelj: Novo asfaltirana vinogradniška pot na Tanči Gori tudi uradno odprta

Zbrane je nagovoril novi črnomaljski župan Andrej Kavšek.

V soboto je na Tanči Gori v Občini Črnomelj potekalo uradno odprtje asfaltirane vinogradniške poti. Zbrane je nagovoril tudi župan Andrej Kavšek, ki je poudaril pomen lokalnih poti za tamkajšnje prebivalce. S prerezom traku so cesto uradno predali namenu.

Dogovor o sofinanciranju modernizacije 200 metrov vinogradniške poti, ki vodi do hišne številke 124 na Tanči Gori, je bil sklenjen 13. avgusta lani.

Stroški asfaltiranja so bili ocenjeni na 13.629 evrov. Občina je zagotovila pokritje 50 odstotkov stroškov, krajani in lastniki zemljišč ob poti pa so prispevali drugo polovico v obliki priprave poti do asfaltiranja. To je izvajalo podjetje AGM Starešinič.

Okoli 200 metrov vinogradniške poti je bilo asfaltirane v decembru 2018. Uradno odprtje pa je bilo v soboto, 2. febraurja 2019. (vir: občina)

Na dogodku so poleg Kavška sodelovali še nekdanja županja Mojca Čemas Stjepanovič, predsednik Krajevne skupnosti Dragatuš Robert Vranič in krajanka Tanče Gore Belkisa Šarić. Za kulturni program je poskrbel harmonikaš Vlado Matkovič.

Zbrane je nagovoril tudi Maks Migališ, predsednik krajevne skupnosti in predstavnik tamkajšnjih krajanov ter lastnikov zemljišč ob novo asfaltirani poti.

Še nekaj foto utrinkov s sobotnega odprtja na Tanči Gori.

C. R.