Covid-19: Cepljenih in prebolelih več kot polovica zaposlenih v bolnišnici

Splošna bolnišnica Novo mesto (vir: zajem zaslona)

V Splošni bolnišnici Novo mesto je danes hospitaliziranih 85 covid bolnikov, od tega 13 na intenzivnem oddelku. S cepljenjem so v bolnišnici začeli pred štirimi tedni, do sedaj pa je cepljenih in prebolelih približno 56 odstotkov zaposlenih v bolnišnici.

Cepijo vse zaposlene, ki so izrazili interes, so iz vodstva sporočili danes.

Že nekaj časa je število hospitaliziranih covid bolnikov relativno stabilno, se pa zavedajo, da situacija ostaja nepredvidljiva, zato so organizacijsko pripravljeni na morebitne spremembe iz naslova porasta števila obolelih.

“Škoda, ki nastaja zaradi covida, je velika, občutimo jo vsi. Na tem mestu naj izpostavimo, da delamo vse, kar je v naši moči, da v čim večji meri izvajamo redne programe in jih prilagajamo glede na trenutne zmožnosti,” so zapisali za javnost.

Epidemiološka slika slaba, učitelji in vzgojitelji se morajo testirati v zdravstvenih domovih

Epidemiološka slika ostaja slaba in šole v naši regiji ostajajo zaprte. Kljub temu pa so zaznali kar nekaj pritožb iz naslova testiranja v Urgentnem centru predvsem s strani učiteljev in vzgojiteljev, ki bi radi do rezultata prišli čim prej, pa jih na Urgentnem centru zavrnejo.

Testiranje je namreč v domeni primarnega nivoja, torej zdravstvenih domov. V Urgentnem centru obravnavajo zgolj življenjsko ogrožajoča stanja in testirajo tiste, ki potrebujejo urgentno pomoč oz. tiste, ki jih sprejmejo v bolnišnico.

“Živimo v času, ko je veliko negotovosti in se situacija dnevno spreminja. Ugotavljamo, da smo povezani bolj, kot smo to občutili v preteklosti, saj imajo naša dejanja posledice, naša odgovornost pa učinek, ki ga lahko hitro zaznamo v statistikah. Zato se zahvaljujemo vsakemu, ki spoštuje ukrepe in navodila, ter nam s tam pomaga, da lahko v čim večji in čim boljši meri opravljamo delo in nudimo zdravstveno pomoč,” so še dodali.

M. D.