Cepljenje steklo, kdo so bili prvi trije?

Upokojeni mariborski nadškof msgr. dr. Franc Kramberger (vir: Vlada RS, Twitter)

Cepljenje proti covid-19 v Sloveniji je steklo. Ob 8.30 uri so bili cepljeni prvi trije Slovenci, vlada pa je na družbenih omrežjih razkrila, kdo so bili ti. 

Mag. Marija Magajne, državna sekretarka na ministrstvu za zdravje, je na dopoldanski novinarski konferenci poudarila: “To nas navdaja z upanjem, da smo res na začetku konca te epidemije.”

Pri tem je dodala: “Spomnim se svoje mame, ki je poznala veliko oseb, ki so umrle zaradi davice, ki so imele otroško paralizo … Oni so vedeli, kaj cepljenje prinaša. Mislim, da je prav, da se tega spomnimo in znanstvenikom, ki so pomagali v boju proti epidemiji, tudi zaupamo.”

Kdo so bili prvi trije cepljeni Slovenci?

Prvi trije cepljeni so bili nadškof msgr. dr. Franc Kramberger, Angelca Butenko in Jože Pelko.

msgr. dr. Franc Kramberger

Upokojeni mariborski nadškof msgr. dr. Franc Kramberger je svoje poslanstvo opravljal vrsto let. Njegove pridige še danes navdihujejo vernike.

Angelca Butenko

Gospa Angelca Butenko še vedno deluje kot porotnica svetnica, po poklicu pa je bila višja svetovalka za kadrovske zadeve. Odlično se razume s sostanovalci Doma za starejše Fužine.

Jože Pelko

Gospod Jože Pelko je nekdanji direktor steklarne Rogaška. Modrosti, ki jih je nabral skozi leta dela v poslovnem svetu, so danes v veliko pomoč osebju in sostanovalcem v Pegazovem domu v Rogaški Slatini.

Še več fotografij objavljamo v galeriji. Za povečanje kliknite na fotografijo.

Vir: Vlada RS, Twitter

M. D.