Izjava dneva: “Logično, da za vladarja ponujajo Erjavca, ki ga ni volil skoraj nihče”

“Erjavec, ki ni bil izvoljen in ki je tudi februarja dobil nadomestilo “po poslansko”, ker ne more do službe, je prispodoba “kul” strank. Pomanjkanje glasov na volitvah prikrivajo s huronskim vpitjem, da je diktatura, če vlada relativna zmagovalka.”

“Logično, da za vladarja ponujajo Erjavca, ki ga ni volil skoraj nihče, kar dokazuje tudi podatek, da je tudi ta mesec iz državnega proračuna dobil nadomestilo za nekdanje funkcionarje, ker si nikakor ne more najti službe že vse od takrat, odkar je pred skoraj letom odstopila manjšinska vlada Marjana Šarca.”

Tako je v današnjem komentarju z naslovom Zapeljevanje, ljubice in posilstva med drugim zapisal Peter Jančič, odgovoren urednik portala Siol.net.

Jančič je v komentarju tudi razkril, da je “Erjavec od začetka decembra predsednik DeSUS in bi se tam, če smo natančni, lahko tudi zaposlil. Da je tudi februarja Erjavec dobil nadomestilo kot nekdanji minister, kaže izpis plačil v tem mesecu.”

Erjavec je tako 5. februarja kot nekdanji minister v Šarčevi vladi prejel 4274,11 evra bruto nadomestila plače (neto 2543,64 evra). Nadomestilo je kot brezposelni lahko uveljavljal za eno leto, to se bo kmalu izteklo, zato takšna ihta.

Celoten komentar Petra Jančiča je dostopen na naslednji povezavi: Zapeljevanje, ljubice in posilstva – siol.net

M. P.