“Če greste v medije, vas bomo zmleli, imamo vse pod kontrolo”

Vlada Roberta Goloba še naprej politično kadruje v zdravstvu. Potem ko so zamenjali direktorje praktično že vseh pomembnejših večjih zdravstvenih inštitucij, ki niso sodili v kvoto levice, je zdaj na vrsto prišel tudi direktor URI Soče Zvone Čadež.

 

Če so ostali zamenjani direktorji bolj ali manj molčali o razlogih, da so morali odstopiti ali pa so jih zamenjali, je kot prvi javno o pritiskih spregovoril direktor URI Soče Zvone Čadež. Med drugim je za v intervjuju za Domovina.je povedal, da ga je svet zavoda razrešil iz krivdnih razlogov, a je svet zavoda do teh ugotovitev prišel šele potem, ko je sedanja vlada v svetu nastavila svoje ljudi in dobila večino.

Čadežu so med drugim očitali, da je zavod posloval z izgubo, da se je dobavitelje medicinske opreme plačevalo z zamudo in da je imela bolnišnica likvidnostne težave. A bode v oči dejstvo, da je svet zavoda očitke zoper Čadeža “umaknil” in ga na koncu razrešil z obrazložitvijo, da ne uživa več zaupanja vlade.

Predsednik sveta zavoda mu je, kot je povedal, ob razrešitvi ponujal tolažilno nagrado, če ne gre v medije, ob tem pa mu dodatno zagrozil. “Če boste šli v medije, vam garantiram, da vas bomo zmleli, mi smo valjar, imamo vse pod kontrolo,” je povedal.

A. V.