Novo mesto: Lions klub Domu starejših občanov predal donacijo v višini 1500 evrov

Dogodek predaje donacije Domu starejših občanov Novo mesto.

V počastitev Dneva zemlje so v Domu starejših občanov organizirali prav poseben dogodek predaje donacije Lions kluba Novo mesto Domu za nakup sadik za rože, s katerimi bodo, kot že tradicionalno, okrasili balkone stanovalcev.  

 

Ker gre pri obeleževanju Dneva zemlje primarno za osveščanje glede varovanja okolja in velikega pomena, da lahko bivamo in delujemo v zelenem okolju oziroma, da si naravo približamo in jo ohranjamo, kolikor se le da, je Dom starejših občanov (DSO) Novo mesto tudi letos aktivno pristopil k načrtovanju tega dne. Stanovalce doma, zlasti tistim, ki so v večini vezani na svoje sobe, namreč veliko pomeni urejenost njihovih balkonov, še posebej pa balkonske rože, za katere radi pridno skrbijo, in ki jim predstavljajo posebno obliko sprostitve in zadovoljstva.

Ob letošnjem Dnevu zemlje je tako Lions klub Novo mesto Domu starejših občanov Novo mesto prijazno doniral 1500 evrov za nakup sadik za rože, ki jih bodo zasadili v balkonska korita in jih postavili na balkone njihovih stanovalcev.

Dogodka se je udeležilo 12 predstavnikov Lions kluba Novo mesto, ki jih je sprejela in gostila direktorica DSO Novo mesto mag. Mateja Jerič s sodelavci. Zahvalili so se jim tudi člani Sveta stanovalcev DSO Novo mesto.

Mag. Mateja Jerič, direktorica Doma starejših občanov Novo mesto.

Vir in foto: DSO Novo mesto

A. L.