Bo predsednik uprave RTV Slovenija postal vodja poslovalnice v Mercatorju?

RTV Slovenija (vir: arhiv)

Člani sveta RTV Slovenija naj bi danes imenovali predsednika uprave zavoda. Na seji se jim bodo predstavili prijavljeni kandidati, ki izpolnjujejo razpisne pogoje, nato naj bi glasovali o njih. Po neuradnih podatkih so kandidati Zvezdan Martič, Rajko Gerič, Simon Kardum, Miha Krišelj in Peter Dular.

Bojan Požar (pozareport.si) pa je na Twitterju zapisal, da bo odločitev najverjetneje sprejeta, morda se bo glasovalo tudi večkrat, če nihče ne bo dobil večine v prvem krogu, kresalo pa naj bi se med favoritoma.

Zvezdana Martiča forsira del zaposlenih radikalnih levih novinarskih aktivistov, ker obljublja, da bodo vsi desni novinarji izgubili službe, in Simonom Kardumom, ki ga podpirajo Janković, Golob in stranka Levica.

Boris Tomašič z Nova24TV pa je zapisal: “Sem se spraševal, katero podjetje z več kot 100 zaposlenimi sta vodila Martič ali Kardum. Pa sem videl, da so dali zgolj pogoj delati na vodilnem delovnem mestu v podjetju, ki ima vsaj 100 zaposlenih. Torej vodja poslovalnice v Mercatorju izpolnjuje ta pogoj. Direktor Planet TV ali TV 3 pa ne.”

Stvari na RTV Slovenija pod koalicijo Roberta Goloba mejijo že na absurdnost. Po tem, ko so izvedli politični prevzem nacionalne RTV-hiše, svoje igranje v peskovniku nadaljujejo.

A. L.