Bivša ministrica Ajanović Hovnikova in Kaja Primorac znova sodelavki

Sanja Ajanović Hovnik (vir: Zajem zaslona, arhiv)

Poslovna pot Kaje Primorac in Sanje Ajanović Hovnik je znova, kot je bila tudi že v prejšnjih letih, tesno prepletena. Bivša ministrica se je le dan po odstopu vrnila na svoje staro delovno mesto na Agencijo RS za kmetijske trge in razvoj, kjer je zaposlena tudi njena tesna prijateljica, s katero sta se skupaj ujeli v afero, ki je nazadnje odnesla ministrico, poroča Dnevnik.

 

Že dan po tem, ko se je z njenim odstopom z mesta ministrice seznanil državni zbor, se je Sanja Ajanović Hovnik vrnila na svoje staro delovno mesto na Agencijo za kmetijske trge in razvoj podeželja, ki jo vodi Miran Mihelič. Ta je eden izmed možnih kandidatov za naslednjega ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in ima v Gibanju Svoboda velik vpliv še zlasti pri kadrovanju. Sanja Ajanović Hovnik je zdaj zaposlena na delovnem mestu sekretar v službi za splošne zadeve in to delo (znova) opravlja od torka.

Ajanović Hovnikova in Kaja Primorac sicer nista zgolj dolgoletni prijateljici. Mediji so v minulih tednih podrobno opisali sosledje njunih zaposlitev v državnih institucijah. Skupaj sta delali v Uradu zagovornika načela enakosti, v Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) ter na Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja. Sosledje njunih zaposlitev v tej agenciji je še zlasti zanimivo: Sanja Ajanović Hovnik je pogodbo o zaposlitvi prvič podpisala v začetku maja 2020, Kaja Primorac ji je sledila le pet mesecev kasneje, pogodbo je podpisala v začetku oktobra istega leta. V tej agenciji sta se sedaj znova srečali.

A. V.