Bela krajina: Pogumna policistka poskušala zaustaviti migranta, ta jo je poškodoval

Fotografija je simbolična.

Migrant je pri nezakonitem prečkanju meje fizično napadel slovensko policistko, ta je padla in se poškodovala, pomoč je morala poiskati tudi pri zdravniku. Migrant je nemudoma zaprosil za azil, tožilstvo je zahtevalo 4 meseca zaporne kazni, nato pa so pristali na njegove lepe besede, da si želi v Sloveniji morda ustvariti celo družino.

Zgodilo se je 21. decembra lani, okoli 7. ure, ko so policisti nadzirali mejo v vasi Rosalnice pri Metliki. Po poročanju spletnega portala Viralko.si so beg skupine ilegalnih migrantov opazili policisti in jih zaustavili. Med migranti pa je bil tudi 24-letni Ahmed Khalil iz Sirije, ki se ni ustavil. Policistka ga je dohitela in po poročanju portala naj bi ga zgrabila za ramena, a se je nasilni migrant obrnil, jo prijel in močno odrinil. Policistka je padla in se poškodovala, poiskati je morala tudi zdravniško pomoč.

Policisti s Policijske postaje Metlika so nato nasilnega migranta prijeli in ga ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi ter ga priprli. Novomeški državni tožilec Srečko Hočevar je nato predlagal štiri mesece zaporne kazni. V času sojenja je bil nato Khalil v priporu že tri mesece in šest dni, do konca prestajanja kazni mu je nato ostalo le še nekaj dni.

Khalil je zatrjeval, da je svojo domovino Sirijo zapustil zaradi vojne, čeprav te v Siriji že nekaj časa ni več. Na sojenju je po poročanju Slovenskih novic govoril, da želi v Sloveniji živeti v miru in si morebiti celo ustvariti družino. Edino, kar ga je zanimalo, je bilo to, ali bo v Sloveniji dobil azil, ali mu bo odobrena prošnja, ki jo je vložil takoj po prijetju. To naj bi bilo dovolj, da tožilstvo ni zahtevalo večje kazni.

Ali mu bo prošnja za azil odobrena, ni znano in pri tem se je poročanje večine medijev ustavilo. Na portalu Nova24tv.si pa so v preteklih dneh prišli tudi do imena pogumne metliške policistke. Zapisali so, da gre za Irmo Pirc iz Metlike, ki si za svojo požrtvovalnost nedvomno zasluži nagrado za požrtvovalnost.

Prispevek: to-je-pogumna-policistka-iz-bele-krajine-

C. R.