Anketa: Gibanje Svoboda še dodatno strmoglavilo; NSi bi izpadla iz parlamenta

Poslanci stranke Gibanje Svoboda (vir: GS, arhiv)

Podpora Gibanju Svoboda in predsedniku vlade Robertu Golobu na javnomnenjskih lestvicah še naprej pada. Tako bi njegovo stranko volilo le še 13,4 odstotka vprašanih, vlado pa podpiral le še 28,4 odstotka anketiranih, kaže anketa, ki jo je za POP TV izvedla agencija Mediana.

 

Med strankami močno vodi SDS, ki bi jo volilo 22 odstotkov, kar je približno enako kot prejšnji mesec. Še naprej se močno krči podpora vodilni koalicijski stranki Gibanju Svoboda, ta mesec je padla še za pet odstotnih točk, na 13,4 odstotka. SD bi volilo 8,4 odstotka vprašanih, Levica in Nova Slovenija pa ne bi prišli v parlament. Levico bi volilo 3,9 odstotka vprašanih, NSi 3,8 odstotka.

Podpora vladi še naprej neusmiljeno pada, ta mesec je le še pri dobrih 28 odstotkih, delež tistih, ki je ne podpirajo, pa je največji doslej in prvič čez polovico, nad 55 odstotkov.

Med politiki je vrh lestvice priljubljenosti v primerjavi s prejšnjim mesecem nespremenjen, prva je predsednica republike Nataša Pirc Musar, sledi ji njen lanski protikandidat Anže Logar.

A. V.