Anja Bah Žibert: “Prvorazrednosti in drugorazrednosti je dovolj”

Poslanka Anka Bah Žibert (vir: Zajem zaslona)

Pri gradnji kanalizacijskega kanala C0 na ljubljanskem vodonosniku ni bilo narejene presoje vpliva na okolje, ne izdanega okoljevarstvenega soglasja za poseg, torej gre za nezakonito početje. Ministrstvo za okolje je lani decembra izdalo kar 27 zahtev Mestni občini Ljubljana, naj pride do ustreznih soglasij. Zgodilo se ni nič. Ljubljanski župan nadaljuje z gradnjo.

Kaj to pomeni, je zelo nazorno na današnji seji dveh parlamentarnih odborov opisala poslanka Anja Bah Žibert.

Ob dogajanju na C0 izhaja, da nekdo lahko pride na vaš vrt, začne kopati in notri polagati svoje cevi. Ko boste želeli zaščititi svojo lastnino, bodo prišli policisti / varnostniki, vas “namlatili”, odpeljali in delali bodo naprej.

V izjavi za javnost pa je Bah Žibertova poudarila:

“To ekološko norijo okoli kanala C0 je potrebno ustaviti, saj se ogroža čista pitna voda za več kot 300 tisoč prebivalcev. Župan Janković gradi naprej kljub temu, da nima ustreznih soglasij, kar je nedopustno. Žal pa je zadeva dobila še druge razsežnosti. Ljudi, ki se borijo za čisto pitno vodo, za svojo lastnino in svoja zemljišča, policija in Jankovićeva najeta varnostna služba dobesedno pretepa. Poglejte, kaj prinaša Svoboda.

Na eni strani imamo privilegirance, kot je Janković, ki lahko gradijo brez ustreznih soglasij, na drugi strani pa imamo drugorazredne, kot so npr. prebivalci Koroške in Dolenjske, ki čakajo na tretjo razvojno os, pa se je gradnja ustavila, zato ker naj ne bi bilo ustreznih dovoljenj. Prvorazrednosti in drugorazrednosti je dovolj!”

A. L.