Anja Bah Žibert o interpelaciji zoper notranjo ministrico

Interpelacija ministrice za notranje zadeve ni uspela zgolj zaradi koalicijskega valjarja. Njena nedopustna in škodljiva ravnanja ostajajo. In zaradi njih bi morala oditi!

Anja Bah Žibert, poslanka Državnega zbora RS (vir: FB)

Interpelacija ministrice za notranje zadeve ni uspela zgolj zaradi koalicijskega valjarja. Njena nedopustna in škodljiva ravnanja ostajajo. In zaradi njih bi morala oditi!

Za nami je interpelacija ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar. Interpelacija zaradi koalicijske prevlade ni uspela, a to ne pomeni, da ta ni bila upravičena. Bila je! In če bi bila sestava Državnega zbora večinsko zavezana k spoštovanju Ustave in zakonodaje, bi morala biti ministrica razrešena.

Navajam zgolj dva razloga (izpostavila sem ju včeraj v kratki razpravi, ker nisem imela na voljo več časa), ki sta več kot dovolj, da bi včeraj morala zapustiti ministrsko funkcijo:

– Ministrica Tatjana Bobnar je bila poleg v času postavljanja varovalnih ograj na južni meji in z njimi tudi strinjala. Danes, ko je mimogrede celo skupaj v vladi (Šarec) s tistimi, ki so ograje postavljali, pa je glavna protagonistka njihovega podiranja.
Pri tem ne gre zgolj za neverodostojnost, ampak za resno ogrožanje državljanov. Namreč, Frontex ugotavlja, da je nedovoljenih prehodov mej za 73 odstotkov več kot v enakem obdobju lani in celo največ po letu 2016. Najhuje je ravno na t. i. balkanski poti. Do konca meseca septembra je bilo tako kar 16000 ilegalnih prehodov naše meje. Koliko je še tistih, ki niso pridržani?!
Ministrica je ves čas interpelacije zavajala in manipulirala s starostno in spolno strukturo migrantov. Podatek, da jih je za azil do konca septembra zaprosilo 5452 in je od tega zgolj 9 mladoletnih deklet, pove vse o tem, kdo prihaja k nam.
Potrebno je tudi poudariti, da so poleg vse oskrbe in pomoči deležni tudi socialne podpore. Kako pa je poskrbljeno za prebivalce RS, ki živijo na robu?!
Skratka, v času največjih pritiskov ilegalnih migrantov po letu 2016, z odstranitvijo ograj, Bobnarjeva zavestno in načrtno ogroža slovenske državljanke in državljane. Pri tem pa noče slišati in videti njihovega strahu.

– Ministrica Bobnar je včeraj poudarila, da je njen poglavitni cilj borba za zagotavljanje pravice do protestov. Ni pa z besedo omenila, da se bo prizadevala za takojšnje sankcioniranje, z ustavo prepovedanega, razpihovanja in netenja sovraštva, ki se že odraža v politično motiviranih, fizičnih napadih. Njo in njeno vlado to ne moti. Še več, z organizatorji protestov, kjer se sovraštvo bohoti do skrajnosti, celo sodeluje in jih pri tem podpira.

Sicer pa ima ta vlada dva obraza. Medtem, ko Fajonova v tujini razlaga, da je potrebno uvesti nadzor na meji zaradi porasta migrantov, jih v domovini Bobnarjeva z odstranitvijo ograj dobesedno kliče!

Sami ocenite, ali ta vlada dela res za Vas?!

Avtorica: Anja Bah Žibert, poslanka Državnega zbora RS