Ali Fajonova med službenim časom na ministrstvu uživa alkohol?

Na družbenih obrežjih je zaokrožila fotografija, ki je marsikoga pustila odprtih ust. Na njej je namreč mogoče videti zunanjo ministrico Tanjo Fajon, kako sedi kar na mizi v pisarni, verjetno ministrstva, v roki pa drži kozarec, v katerem sta rjavo obarvnava pijača in led. Kozarec z enako pijačo je mogoče videti tudi na mizi poleg nje.

 

Fotografijo naj bi, kot je videti, na Twitterju objavila kar Fajonova sama, a je na njenem Twitter profilu ni mogoče najti. Slednje bodisi pomeni, da jo je umaknila, bodisi jo je v množici objav težko najti, ali pa kaj tretjega.

Katera pijača se skriva v kozarcih, ki so sicer po videzu sodeč namenjenih uživanju žganih pijač, ni znano. Poznavalci na družbenih omrežjih ugibajo, da je pijača še najbolj podobna viskiju z ledom.

Slovenska zakonodaja sicer predpisuje in zahteva popolno treznost na delovnem mestu (zakon o varnosti in zdravju pri delu), ki jo zlasti na izpostavljenih delovnih mestih delodajalci tudi redno preverjajo. Težava pa lahko nastane tam, kjer alkoholne pijače uživajo vodje sami, denimo ministri ali ministrice. Zanimivo bo slišati pojasnilo Fajonove, ali je fotografija pristna.

A. V.