Afera Smodej: “To dogajanje je tisto, kar je sumljivo”

Tomaž Štih (vir: osebni arhiv)

Na internetu je vzniknila “afera Dušan Smodej”. Nič od zgodb, ki krožijo, ni potrjeno, vse je lahko izmišljeno! Na Instagramu domnevne žrtve njegovega spolnega nadlegovanja objavljajo svoje zgodbe. Dušan Smodej trdi, da je žrtev izsiljevanja ene osebe in da so pričevanja izmišljena.

Včeraj so se pojavile govorice, naj bi bile v spolno izživljanje več žrtev vpletene osebe iz vrha stranke Levice. Danes pa so se pojavile govorice, da je samomor Romana Uranjeka povezan z afero in da je bil ena izmed žrtev.

Vsak je nedolžen, dokler mu krivda ni dokazana. In zato ni prav, da bi Dušana Smodeja vnaprej česarkoli obtoževali. Toda, v tej zgodbi se je zapletlo več drugih stvari in to na najvišjih nivojih. Dušan Smodej je bil namreč eden njenih ključnih strokovnjakov iz “civilne družbe”, osebni prijatelj Jaše Jenulla in Arjana Pregla ter podpisnik iniciativ 8. marca. In nenadoma so s spleta vlade, strank in NVO-jev začele (kopije so shranjene!) izginjati strani, kjer se je Dušan Smodej pojavljal ob veljakih in funkcionarjih, npr. ob Asti Vrečko (ministrici za kulturo, Levica – op.).

Če nedokazane trditve odmislimo in razmislimo le, zakaj bi se brisalo vsebine, ki veljake povezujejo z Dušanom Smodejom, ter dodamo k temu, da mediji 11 dni ne poročajo o zgodbi, ki je št. 1 internetna afera v Sloveniji (precej podobno, kot niso poročali o Baričeviču), je to zgodba, ki je gotovo vredna najmanj pozornosti, z distanco do trditev in domnevo nedolžnosti.

Ne zaradi Instagrama. Ampak, ker centri moči brišejo vsebine svojih spletnih strani, medtem, ko mediji 11 dni molčijo. To dogajanje je tisto, kar je sumljivo.

Avtor in vir: Tomaž Štih, FB

Kaj se dogaja in kar že preiskuje tudi policija, lahko preberete na povezavi: Novomeški Fotopub