Ko Luko Mesca ob aferi Smodej sreča karma

Luka Mesec napovedal nov davek. (vir: arhiv)

Ko Luko Mesca ob aferi Smodej sreča karma: obtoževal in podtikal brez dokazov, potem se branil, da je dal »politično oceno«, zdaj pa joče, da ga povezujejo z afero, čeprav se je, kot trdi, samo enkrat sprehodil po stopnicah Fotopuba.

Koordinator Levice Luka Mesec, tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v vladi Roberta Goloba, je na družbenem omrežju Twitter potožil, da ga nekateri mediji (predvsem s svetovnonazorsko nasprotnega pola) neupravičeno povezujejo z domnevnim posiljevalcem mladih deklet in žensk Dušanom Smodejem iz Afere Smodej. (vir)

Takole je zapisal:

“Za svoja natolcevanja ne rabijo dokazov. Danes so npr. objavili dva videa mojega obiska javne otvoritve razstave v Fotopubu pred dobrim letom. Na prvem videu grem po stopnicah v razstavni prostor, na drugem pa pred poslopjem klepetam z gosti. (…) A glej ga zlomka, to je zanje dovolj za naslednje sklepanje: “obiskal je razstavo v Fotopubu, torej je zagotovo obiskal tudi klet, ergo: ta človek drogira in posiljuje!”

Tomaž Štih (znan kot Libertarec) je na družbenem omrežju Facebook zapisal: “Vsak je nedolžen, dokler mu krivda ni dokazana.” Najbrž se v pravni državi bolj ne bi mogli strinjati s Štihom. Težava nastane, ko je sklepanje brez dokazov in na podlagi indicev bolj kot ne značilno za levico (in tudi Levico). Saj veste (če malo priredimo Friedricha Hayeka), če levičarji ne bi imeli dvojnih meril, sploh ne bi imel meril.

Spodaj je nekaj primerov.

Luka Mesec je predsednika Domovinske lige Bernarda Brščiča brez dokazov označil za fašista, pri čemer se je branil, da je to »politični opis«. Ironično je, da je program stranke Levica skoraj identičen fašističnemu programu.

Luka Mesec je glasoval za odvzem mandata Janezu Janši, ki je bil obsojen, da je ob neznanem času, na neznanem kraju in na neznan komunikacijski način prejel obljubo nagrade (afera Patria). To so očitno res trdni dokazi. No, ko je bil Janša oproščen, se mu ni opravičil (pravzaprav se ni nihče iz levice). Še več, oporekal je odločitvi Ustavnega sodišča RS.

Za Luko Mesca je bil dokaz, da je Janez Janša vpleten v odtekanje denarja iz zdravstva, ker je bil enkrat na jahti z lobistom Božom Dimnikom. Kako je že zapisal Mesec? Enkrat obiščem zabavo v Fotopubu, pa sem že posiljevalec.

Luka Mesec je brez dokazov obtožil Janeza Janšo, da SDS prejema denar iz Madžarske.

Ker so se člani B & H udeležili nekaj dogodkov stranke SDS, so na levici Janeza Janšo in Branka Grimsa označili za najmanj podpornika neonacistov (progresivni trdijo, da so v B & H nacisti).

Ker je Založba Nova obzorja izdala knjigo Manifest za domovino (domoljubna skupina Generacija identitete), je bila revija Demokracija označena za podpornico fašizma in nacizma.

Primerov je še več, očitno je, da je Luko Mesca srečala karma: mediji, ki jim očita podtikanje in obrekovanje, uporabljajo natanko isto logiko sklepanja, kot jo je sam v številnih primerih. Kako se je že branil? Aha, to je »politični opis«. Ja, tovariš Luka Mesec, to, da mediji pišejo o vas v povezavi z Dušanom Smodejem, je samo »politični opis«, saj vas vedno opišejo kot politika ali ministra, mar ne?

Kavarna Hayek

Vir

A. L.