Žvižgač razkril, kdo stoji za KUL

Ivan Gale (vir: Zajem zaslona)

Žvižgač in Kulov skesanec Ivan Gale je v soboto na svojem Facebook profilu razkril, kdo stoji za projektom KUL (skupnim sodelovanjem SD, LMŠ, Levica in SAB) z dodano Golobovo stranko. Pozneje je sicer svoj zapis izbrisal, vseeno pa je ostal shranjen.

Kot je zapisal Gale, ga je decembra 2020 poklical Jože P. Damijan, ki velja za teoretika stranke Levica, in se želel z njim srečati.

Gale je pristal in ga povabil, da se skupaj sprehodita med grobovi v Žalah. Med pogovorom ga je Damijan prosil za podporo programu, ki ga je pripravljal za KUL, ob tem pa mu razkril tudi nekaj podrobnosti.

Za projektom: Drago Kos, Gregor Golobič in Milan Kučan

Med drugim mu je, tako Gale, dejal, da za projektom stojita nekdanji kriminalist Drago Kos, znan iz afere Depala vas in mož odgovorne urednice POP TV Tjaše Slokar Kos, ter predsednik propadlega Zaresa Gregor Golobič. Neposredno za njima pa Milan Kučan.

Gale se je, kot je dejal, ob tem zdrznil, pozneje pa se odločil, da programa ne bo podprl, ker da omenjeni ljudje niso garant za spremembe v državi. Verjetno pa tudi vsi poslanci KUL ne vedo, da igro krojijo botri v ozadju.

Gale je včeraj svoj zapis izbrisal. Očitno je dovolj vplivna oseba obrnila telefon ali dva.

Spomnimo. Jože P. Damijan je decembra 2020 pripravil del programa za koalicijo KUL in zanj iskal širšo podporo.

Zapis, ki so si ga nekateri shranili:

M. D.