Žužemberk: S poletnega tabora članov stranke NSi

Mag. Matej Tonin, predsednik NSi, na srečanju v Žužemberku (vir: Twitter)

V Žužemberku je danes potekal poletni tabor članov stranke Nova Slovenija – krščanski demokrati. Zbrane je nagovoril predsednik stranke in podpredsednik vlade mag. Matej Tonin, ki je povedal: “NSi v to vlado ni stopila iz ljubezni, ampak zaradi odgovornosti in zavezanosti, da uresničimo naš program.”

“Glasna manjšina na levi ali na desni ne more imeti za talca celotne države in s tem zastrupljati ozračja. Če se večina zbudi in glasno odreagira, potem je vse mogoče. In na nas je, da to tiho večino zbudimo in jo spodbudimo, da pride na volitve in jasno pove svoje ambicije in želje,” je v pogledu na prihodnje parlamentarne volitve dejal Tonin.

V nagovoru se je dotaknil tudi epidemije covida-19 in dejal, da so bili vsi dosedanji ukrepi sprejeti zaradi solidarnosti, da se zdravnikom ne bo potrebno odločati, komu pomagati in komu ne. Dodal je, da sam verjame v znanost in nima nobenega razloga, da bi bolj verjel zapisom na družbenem omrežju Facebooku kot pa mnenju osebnega zdravnika.

Matej Tonin je zanikovalcem virusa še sporočil: “Namesto, da protestirate in se mečete po studiih, svoj čas in energijo raje namenite temu, da v UKC Ljubljana pomagate pri oskrbi bolnikov s covidom. Saj virus po vaše ne obstaja.”

M. D.