Žužemberk: Keko Oprema se bo širila na Dvoru

Podjetje Keko Oprema je novembra 2021 v spremstvu župana Joćeta Papeža obiskal tudi takratni predsednik vlade Janez Janša. (vir: arhiv)

Žužemberški župan Jože Papež in predstavniki podjetja Keko Oprema so podpisali pogodbo o prodaji oz. nakupu 1,6 hehtarja zemljišč v obrtni coni Jama na Dvoru, v vrednosti okoli milijon evrov.

Podjetje bo v obrtni coni zgradilo tovarno za proizvodnjo strojev za izdelavo elektrolitskih celic s keramično membrano za proizvodnjo vodika iz vode.

Podjetje Keko Oprema se ukvarja s proizvodnjo in razvojem materialov ter opreme za večplastno proizvodnjo elektronskih komponent (MLCC, VDR, LTCC, induktorji čipov, EMI filtri itd.) in je eno od vodilnih evropskih podjetij sodobne tehnološke strojegradnje. V Žužemberku zaposlujejo 75 ljudi, na Dvoru načrtujejo približno 25 novih delovnih mest in postopno rast obrata. Potrebovali bodo predvsem inženirje, konstruktorje in elektronike. Proizvodne linije bodo namreč povsem avtomatizirane.

Podjetje Keko Oprema je novembra 2021 obiskala tudi takratna vladna ekipa s poslanko Anjo Bah Žibert, izvoljeno na tem območju. Janez Janša je takrat povedal, da so se z vodstvom podjetja Keko Oprema pogovarjali o vpetosti podjetja na globalne trge in pomenu ustrezno izobražene delovne sile.

Že takrat so pojasnili, da filozofijo podjetja oblikuje ekipa visoko motiviranih inženirjev in oblikovalcev. Podjetje Keko oprema, ki proizvaja tudi drugo opremo za proizvodnjo elektronskih komponent in po meri izdelano opremo za avtomatizacijo procesa, je namreč pri svojem poslovanju usmerjeno predvsem na tuje trge.

Novembra 2021 je podjetje Keko Oprema obiskal takratni predsednik vlade Janez Janša. (vir: arhiv)

M. D.