Župan Rojc: “Enkrat smo se temu že uprli, če bo treba, se bomo še enkrat”

Ena od sej odbora v državnem zboru, kjer so obravnavali problematiko migrantov. Na fotografiji predstavnika civilnih iniciativ Jelšane in Bele krajine ter župan občine Ilirska Bistrica (Emil Rojc, na sredini). (vir: DZ)

Robert Golob, predsednik stranke Gibanje Svoboda, je po navedbah medijev obljubil, da bo po prevzemu vlade podrl protimigrantske ograje. Na to se je odzval ilirskobistriški župan Emil Rojc in zapisal:

“Ne vidim težave v tem, ali ograja je ali je ni, ampak v načinu razmišljanja, ki vodi k takšnemu sklepu.”

In dodal: “V kolikor trditve držijo, pomeni oblikovanje vlade s strani gospoda Goloba ponovno sprostitev nezakonitih migracij, ki bodo nujno ponovno prizadele Občino Ilirska Bistrica. V tem primeru se nam po dveh letih miru, ponovno obeta kaos.

Enkrat smo se temu že uprli, če bo treba, se bomo še enkrat.”

Podobno opozarjajo tudi v Civilni iniciativi Bela krajina, o tem, da so Golobove navedbe znak nezakonitim migracijam in njihovim tihotapcem, da so meje odprte, pa je v intervjuju za televizijo Vaš kanal opozorila tudi Belokranjka mag. Maja Kocjan.

Emil Rojc je na Twitterju še zapisal, da je vsaka država je dolžna zaščititi svoje državljane pred nezakonitimi migracijami in s tem zavarovati svojo suverenost.

M. D.