Župan Macedoni: “Takega partnerskega odnosa si želimo tudi v prihodnje”

V Sloveniji imamo največji investicijski zagon v zgodovini države in drugo najvišjo rast bruto domačega proizvoda v Evropi. Vlada je v zadnjih dveh letih obiskala vse slovenske regije in se seznanila z obstoječim stanjem. Občinam je zagotovila sredstva, na podlagi katerih lahko izvajajo svoje projekte.

Pri investicijah gre skupno za 7,96 milijarde evrov vreden naložbeni cikel, od tega 6,760 milijarde evrov iz državnega proračuna in 1,2 milijarde evrov iz različnih evropskih skladov.

Pregled izvedenih projektov ter projektov, ki so teku in je zanje zagotovljeno financiranje bodisi v proračunu bodisi v skladih, si lahko ogledate na zemljevidu slovenskih občin – Projekti po občinah.

Na to se odzivajo tudi župani posameznih občin. Novomeški župan mag. Gregor Macedoni je tako ob vladnem obisku regije dejal:

“Jaz bi se vam rad še zahvalil, predvsem v imenu verjetno vseh kolegov županov, za odnos, ki ga ima ta vlada do lokalne samouprave. (…) Takega partnerskega odnosa si želimo tudi v prihodnje.”

Vrednost vseh projektov v novomeški občini je 147,9 milijona evrov, gre res za množico, dodatno je 20,3 milijona evrov projektov sofinanciranih z evropskimi sredstvi.

Projekte in tudi sofinanciranje z evropskimi sredstvi si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

M. D.