Znano, kako je prišlo do hude prometne nesreče v Višnji Gori

Vir: 24ur (Zajem zaslona)

Po prometni nesreči na dolenjski avtocesti, včeraj nekaj pred 13.30, v kateri sta umrli dve osebi, je policija sporočila več podrobnosti. Do nesreče je prišlo pri izvozu Višnja Gora v smeri proti Novemu mestu. V nesreči je bilo udeleženih 11 vozil, od tega 2 tovorni vozili in 1 kombi, ostala so bila osebna vozila.

V vseh nesrečah skupaj sta dve osebi umrli, ena je huje poškodovana in osem oseb lažje poškodovanih.

Po doslej znanih podatkih je 73-letnik voznik osebnega vozila vozil v smeri Novega mesta, ko je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo in obstal na voznem pasu avtoceste. V tem vozilu ni bilo poškodovanih oseb.

Za njim je pripeljalo tovorno vozilo s priklopnikom, ki je pred nesrečo varno ustavilo, v njegov zadnji del pa je zaradi neprilagojene hitrosti trčil 53-letni voznik kombija. Voznik kombija se je lažje poškodoval, prav tako so se lažje poškodovali trije potniki, ena potnica je huje poškodovana, dva potnika v kombiju pa sta zaradi poškodb umrla na kraju.

Naslednji je pripeljal 27-letni voznik osebnega vozila, ki se je izogibal vozilom in zato trčil v odbojno ograjo. V tem vozilu ni bilo poškodovanih oseb. 22-letnik voznik osebnega vozila za njim se je prav tako izogibal delom vozil na cesti in jih nekaj prevozil, ter se nato varno ustavil. V vozilu se ni nihče poškodoval.

Za vsemi navedenimi je varno ustavil voznik tovornega vozila s priklopnikom, za njim pa so se ustavila še štiri osebna vozila. 47-letni voznik osebnega vozila, ki je pripeljal za njimi pa je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozila, ki so se varno ustavila zaradi nesreč. V tej
nesreči so bili eden od voznikov in trije potniki lažje poškodovani.

Povzročiteljem prometnih nesreč z materialno škodo oziroma nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami bodo policisti izdali globe, zoper povzročitelja nesreče s smrtnim izidom in hudimi telesnimi poškodbami pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Avtocesta je bila zaradi ogleda kraja nesreče in nato odstranjevanja posledic dlje časa zaprta. Promet je ponovno stekel nekaj pred 20. uro.

Vir: 24ur (zajem zaslona)

M. D.