Hujša prometna nesreča na dolenjski avtocesti

Avtocesta Višnja Gora - iz Ljubljane, pogled proti Novemu mestu (cestne kamere)

Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da so bili nekaj pred 13.30 obveščeni o prometni nesreči na dolenjski avtocesti pri izvozu Višnja Gora v smeri proti Novemu mestu.

Po doslej znanih podatkih je v nesreči udeleženih 11 osebnih in tovornih vozil, avtocesta pa je v smeri proti Dolenjski v celoti zaprta.

Več oseb je v nesreči zadobilo telesne poškodbe in so bile odpeljane v UKC Ljubljana, dve
osebi pa sta zaradi posledic zadobljenih v prometni nesreči na kraju umrli.

Trenutno policisti opravljajo ogled kraja nesreče, ki sta se ga udeležili tudi dežurna državna tožilka in preiskovalna sodnica.

Obvoz za osebna vozila je možen po regionalni cesti med priključkoma Grosuplje vzhod – Višnja Gora. Voznikom priporočajo, da avtocesto zapustijo že prej. Nastal je zastoj.

Policija je naknadno sporočila, da sta v prometni nesreči umrla 74-letni moški in 67-letna ženska (oba državljana Slovenije), ki sta bila potnika v kombiju.

Avtocesta je zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče še vedno zaprta.

Po podatkih centra za obveščanje so reševalci na kraju oskrbeli eno huje in deset lažje poškodovanih oseb. Devet poškodovancev so v nadaljnjo oskrbo prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Grosuplje in ljubljanske gasilske brigade so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in reševalcem omogočili dostop do treh oseb, ukleščenih v kombiju.

M. D.