Znani avtorji famozne koalicijske pogodbe

Tako sramotno na oslovsko klop so jih posedli pred volitvami. Spravili so jih na oblast, zdaj se jim oddolžujejo z milijoni davkoplačevalskih evrov. (vir: arhiv)

Koalicijska pogodba, ki so jo parafirali v strankah Gibanje Svoboda, SD in Levici, izredno odmeva, včeraj so se oglasili tudi v Ameriški gospodarski zbornici Slovenija (AmChan Slovenija), ki združuje preko 400 podjetij in velja za eno najbolj aktivnih poslovnih skupnosti pri nas in v Evropi. Opozorili so, da nekateri podjetniki že razmišljajo o odhodu iz Slovenije. Na koalicijsko pogodbo nove koalicije so zgroženi tudi v vseh ostalih slovenskih gospodarskih združenjih. 

Najverjetnejši mandatar Robert Golob pa jim grozi in jih žali, češ, da nimajo pojma o gospodarstvu, uresničili bodo vse, kar so obljubili ljubljanskim levičarskim aktivistom.

Vendar pa stvari niso tako enostavne. Če bodo podjetniki svoja podjetja prenašali v tujino, bo manj davkov, predvsem pa manj delovnih mest. Nova koalicijska pogodba pa zajema visoko javno porabo (za javni sektor preko 50 odstotkov državnega proračuna), pravice za vse, ki ne delajo ali nočejo delati, nezakonite migrante, denacionalizacijo zasebnega premoženja, davke, davke in še enkrat davke.

V zadnjih dneh so poznavalci že opozarjali, da je koalicijska pogodba v največji meri prenesena iz programa stranke Levica in da to niso sestavljali v vodstvih novih koalicijskih strank. Izkazalo se je namreč, da npr. Robert Golob sploh ne ve, kaj vse je v njej zapisano. Je pa koalicijska pogodba tisto, kar bo nova vlada morala izvrševati.

Včeraj pa se je izkazalo, kdo so avtorji in lektorji (sodelavci) te famozne koalicijske pogodbe. To so: Miha Kordiš, Milan M. Cvikl, Matevž Frangež, Nika Kovač, Dušan Keber, Jaša Jenull in Janja Sluga.

Navedeni so nam tako začrtali pot, v katero bo v času nove vlade šla Slovenija. Gre za pot v Venezuelo.

Miha Kordiš, Levica, znan po izrekih, da je podjetnike treba z bajoneti sterat v morje in da je treba stanovanja odvzeti vsem, ki tega ne morejo posesati v 15 minutah.
Milan M. Cvikl, včasih LDS, eden od zadolženih za afero Patria, nato je prestopil v SD. Živi na veliki nogi, že dolgo si prizadeva zgolj za dobro plačano delovno mesto.
Matevž Frangež, eden glavnih kadrovnikov v stranki SD
Nika Kovač, Levica, sicer pa Inštitut 8. marec, ki je v zasebni lasti člana Levice
Dušan Keber, nekdanji minister za zdravje v vladi LDS, nato svetovalec ministrice Milojke Kolar, kjer je zaslužil veliko denarja.
Jaša Jenull, Levica, organizator petkovih bicikliranj v Ljubljani.
Janja Sluga, nekdanja poslanka SMC, nato je prestopila v Golobovo Gibanje Svoboda

J. M.