Žalostno: Še eno ime, ki našo domovino blati v tujini!

Danilo Türk, nekdanji predsednik države, ki v svojem mandatu ni imel kaj pokazati. Zdaj Slovenijo blati tujini.

“Pravkar reportaža na švedskem radiu iz Slovenije. Spet o Janši, ena sogovornica, prodajalka, korektno o Janezu Janši, potem pa Danilo Türk o slabem imidžu Slovenije. Levičarji so tisti, ki blatijo našo domovino in noben drug.”

Tako je na Twitterju danes dopoldne zapisala zavedna Slovenka Lotta Šega, ki živi na Švedskem že več desetletij in je pozorna spremljevalka vsega dogajanja v Sloveniji.

Po Tanji Fajon, Ireni Jovevi, Dragu Kosu, Ivu Vajglu, Blažu Zgagi in še komu smo zdaj še izvedeli, da našo domovino Slovenijo v tujini blati še nekdanji predsednik države Danilo Türk.

Türk je slovenskim davkoplačevalcem povzročil samo stroške. Spomnimo samo na njegov letalski let v Bosno in Hercegovino za 89.000 evrov. To je tudi edino, po čem smo si ga zapomnili, če odštejemo njegove zasebne zgodbice z mlado pravnico, ki so takrat polnile časopisne stolpce. In to, da je hčerki edinki uredil službo pri ljubljanskemu županu.

Tega si Slovenci in Slovenke nismo zaslužili. Takšno neupravičeno blatenje naši državi povzroča ogromno škodo, ne samo na diplomatskem parketu, pač pa tudi gospodarsko.

M. D.